Recaro autostoel, de expert in veiligheid

02 APR 2019 14:00 | Babyveilig

De veiligheid van een kindje staat op nummer één. Zo ook als het gaat om het veilig vervoeren van een jong kind in de auto. Het is daarom van belang om een veilig en betrouwbare autostoel in de auto te hebben. Maar welke autostoel is nou echt goed en veilig? De Recaro autostoel. Recaro heeft al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van autostoelen. Met een gerust hart kunt u ze dus als een expert zien op het gebied van veiligheid in de auto. De autostoelen van Recaro hebben unieke en ingenieuze designs. Dit maakt het en eyecatcher in de auto. Daarnaast zijn de autostoelen van Recaro voorzien van ergonomische zittingen. Het zitcomfort is dus optimaal en verantwoord. Verder zijn de stoelen gemakkelijk in gebruik en bieden ze natuurlijk de optimale veiligheid voor uw kind. Wat heeft de Recaro autostoel nog meer te bieden?

Het assortiment

Recaro biedt een breed assortiment in autostoeltjes aan. Er zijn verschillende soorten groottes en designs. Er zal dus altijd een Recaro autostoel zijn die past in uw auto en natuurlijk geschikt is voor uw kind. Er zijn bijvoorbeeld stoeltjes met speciale zomerbekleding, die zorgen voor extra ventilatie tijdens de warme dagen. Daarnaast zijn er ook stoelen met bijvoorbeeld vaste armsteunen. Deze armsteunen zorgen voor extra bescherming van de heupen, wat natuurlijk een voordeel is voor uw kindje. Verder zijn er stoeltjes met of zonder hoofdsteun, verschillende soorten gordels en verschillende formaten voor verschillende leeftijden.

Verschillende testen

De autostoeltjes van Recaro hebben allemaal een test ondergaan om de veiligheid die ze beloven aan te bieden, ook te garanderen. Los van de Recaro autostoel, hebben ook de andere producten een grondige veiligheidstest gehad. Hierdoor durven ze zonder enige twijfel te zeggen dat u bent verzekerd van een optimale veiligheid en hoge kwaliteit. Daarnaast speelt comfort natuurlijk ook een belangrijke rol hierin. 

De Recaro autostoel is voorzien van een driepuntsgordel. Uw kind is in een driepuntsgordel veel veiliger dan in een normale gordel. Mocht het zo zijn dat er een zijdelingse aanrijding plaatsvindt, is het zo dat de gordel niet het gewicht van het stoeltje hoeft op te vangen. Vele stoelen zijn ook voorzien van een speciaal side-impact protection-system, welke bijdraagt aan een veiligere rit voor je kind.

Veiligheid tips

Er zijn enkele tips die de veiligheid van uw kind in een Recaro autostoel nog meer verhogen. Het is bijvoorbeeld van belang dat het autozitje goed gemonteerd is. Lees hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing. Nadat de stoel is gemonteerd, mag er nog maar een klein beetje speling zijn in een voor- en zijwaartse richting. Mocht het zo zijn dat je betrokken bent geweest bij een aanrijding, vervang dan altijd direct het autostoeltje. Het kan zijn dat het autostoeltje beschadigd is geraakt. Dat is niet altijd aan de buitenkant zichtbaar.

Meer binnen deze rubriek