Populariteit Solar tuinverlichting neemt snel toe

02 DEC 2021 16:26 | Solar Wandlamp

We zijn ons steeds meer bewust van de invloed die onze dagelijkse handelingen hebben op de omgeving. En daarbij ook van de voetprint die we achterlaten. Dus is het logisch dat we ook steeds meer gaan nadenken over de spullen die we kopen en hoe we met natuurlijke bronnen omgaan. Energie is daar een goed voorbeeld van. Energie in de vorm van elektriciteit wordt niet alleen steeds duurder, het opwekken van deze elektriciteit is ook belastend voor het milieu. Nu kun je met een paar eenvoudige dingen al zorgen dat je minder elektriciteit verbruikt. Eén daarvan, is door te kiezen voor Solar tuinverlichting.

Solar als energiebron

Solar verlichting is verlichting die wordt opgewekt door de zon. Dat maakt Solar tuinverlichting automatisch een hele duurzame en verantwoorde tuinverlichting. Het systeem is heel eenvoudig. Overdag wordt de accu of batterij die aan de Solar tuinverlichting bevestigd is, opgeladen. Dit gebeurt door middel van opname van het licht door de ingebouwde zonnepanelen. In de avonduren, als het donker is buiten, geeft de batterij deze opgeslagen energie weer af. Hiervoor heb je geen aparte bedrading nodig. De Solar tuinverlichting is uitgerust met een sensor. Op het moment dat de schemer intreedt, gaat de verlichting automatisch aan. De Solar tuinverlichting kan voor zes tot twaalf uur energie opslaan. En in sommige gevallen nog langer. Dat is onder andere afhankelijk van de soort lamp en de bijbehorende batterij. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat het ruim voldoende lichturen zijn als je op een warme zomeravond in de tuin zit.

Een flexibel lichtpunt

Aan de Solar tuinverlichting zitten geen kabels vast, je bent tenslotte niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Daardoor ben je ook helemaal vrij in je keuze waar je de Solar tuinverlichting plaatst. Wil je het achter in de tuin zetten, om die donker hoek op te lichten, of als spot op die mooie boom? Geen probleem, je kunt kiezen voor een tuinlantaarn die je eenvoudig in de grond zet. Die flexibiliteit is ook zeker van toepassing op de wandlampen. Je hangt deze dan ook gewoon aan de schutting en je hoeft niet na te denken of je wel een elektriciteitspunt in de buurt hebt, of wat je met de kabels moet doen. Solar buitenverlichting plaats je dus op ieder punt in de tuin, zonder dat je rekening hoeft te houden met stopcontacten.

Een toepassing voor iedere situatie

Omdat de vraag naar Solar tuinverlichting de afgelopen tijd alleen maar toeneemt, is ook het aanbod steeds groter geworden. En dat is voor de consument een groot voordeel, want er is enorm veel keus. Voor iedere situatie en voor iedere smaak. Zo zijn er spotjes die je aan de overkapping van je terras kunt bevestigen, maar je kunt ook kiezen voor moderne design lantaarns die je los in de tuin neerzet. Heb je een carport, of een langer tuinpad, naast je huis? Daar zijn de grondspots ideaal voor. Het licht van deze Solar tuinverlichtinggeeft niet alleen een mooi en stijlvol effect, maar het geeft ook nog een veilig gevoel. Voor een vrolijke sfeerverlichting zijn er dan weer wandlampen met verschillende kleuren, zoals blauw, groen of paars, die je zelf in kunt stellen. Perfect voor een feestje!

Eenvoudig te monteren

Bij het ophangen van de Solar tuinverlichting hoef je dus geen gaten te boren in muren of schuttingen, of goten te maken in de tuin om kabels door te trekken. Het enige dat je hoeft te doen is de plaats bepalen om de Solar tuinverlichting het best tot zijn recht te laten komen. Kies voor meerdere spots aan de schutting of aan de buitenmuur van de schuur. Of verlicht het tuinpad met een paar mooie fakkels. Je houdt er bij het plaatsen natuurlijk wel rekening mee dat de zonnepanelen overdag voldoende licht op kunnen vangen. Direct zonlicht is niet noodzakelijk, de zonnepanelen hebben genoeg aan het daglicht. Als je weet waar je de verlichting wilt hebben is het een kwestie van installeren. Je bevestigt de lampen aan de wand met de bijgeleverde schroeven, of je plaatst het met de punt van de bijbehorende paal in de grond. Het enige dat dan nog overblijft is wachten tot het donker wordt, zodat je de verlichting kunt bewonderen.

Profiteer van de duurzame werking van de Solar tuinverlichting

Met alle voordelen van de Solar tuinverlichting is er eigenlijk geen reden om niet over te stappen op deze duurzame lampen. Je bespaart veel op de kosten van elektriciteit, je hoeft niet na te denken over het tijdstip dat de buitenverlichting aan- en uitgaat en de natuur laadt de batterij vanzelf weer op. Zo profiteer je niet alleen overdag van de zon, maar ook nog in de avonduren.

 

Dit is een origineel bericht van Solar Wandlamp

Meer binnen deze rubriek