Fossiele brandstoffen zijn de oorzaak van veranderingen in het klimaat met natuurrampen als overstromingen en bosbranden als gevolg. We zijn naarstig op zoek naar andere energiebronnen: wind, zon en waterstof. Maar zullen deze nieuwe bronnen voldoende energie leveren om in al onze behoeften te voorzien?
In zijn boek "Meer dan elektriciteit en waterstof: Onze energievoorziening in 2050" laat chemisch technoloog Metske Steensma zien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van de noodzakelijke en onvermijdelijke energietransitie. Waterstof zal een van de belangrijkste energiebronnen worden. Het merendeel van de machines zal elektrisch worden. Wat zijn echter de technische consequenties? Zijn er gevallen waar elektrificatie niet mogelijk is? En hoe zit het met de opslag van energie? Wat kan nog wel en wat kan niet meer?
Deze vragen komen aan de orde in dit waardevolle naslagwerk, bedoeld voor mensen die beweringen over energieonderwerpen willen narekenen of de haalbaarheid van maatregelen willen natrekken.
Dr.ir. Metske Steensma studeerde procesbeheersing en milieukunde aan de Universiteit Twente, en werkte binnen industriële research en op universiteiten in binnen- en buitenland. In zijn werk legde hij zicht toe op berekening en modellering. Hij is auteur van vele publicaties over onstabiele stoffen en chemische veiligheid.
Het boek "Meer dan elektriciteit en waterstof: Onze energievoorziening in 2050" is verschenen bij Uitgeverij Eburon als paperback onder ISBN 9789463013710 en telt 152 pagina's.
Dit is een origineel bericht van Uitgeverij Eburon
Ga naar alle berichten van deze organisatie.