Moco Museum opent derde locatie in Marble Arch, Londen

14 AUG 2024 10:09 | Moco Museum

Na Amsterdam en Barcelona brengt Moco Museum zijn toonaangevende collectie moderne en hedendaagse kunst nu ook naar Londen en creëert een nieuwe culturele bestemming voor de stad.

Londen; 14 augustus 2024; Verenigd Koninkrijk – Moco Museum opende afgelopen zaterdag 10 augustus zijn derde en grootste locatie in Marble Arch, tegenover Hyde Park in Londen. Het museum, dat zich uitstrekt over drie verdiepingen en 2500 vierkante meter, presenteert een rijke collectie van moderne en hedendaagse kunst van genre-bepalende kunstenaars, van Andy Warhol tot Yayoi Kusama, naast een tijdelijk tentoonstellingsprogramma en een nieuwe winkel, de Moco Store.

Met locaties in Amsterdam en Barcelona die jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekken, wordt de Londense vestiging van Moco de flagship locatie van het museum. Het museum verkent kunst door de lens van impact en biedt een podium aan kunstenaars wiens werk disciplines en media overstijgt en invloed heeft op de hedendaagse cultuur, waarbij kunst, mode, design, muziek en meer worden doorkruisd.

Moco Museum presenteert een permanente collectie die werken verenigt van toonaangevende kunstenaars die de moderne en hedendaagse kunst hebben gevormd, waaronder Andy Warhol, Damien Hirst, Banksy, Daniel Arsham, Jean-Michel Basquiat, JR, Jeff Koons, KAWS, Keith Haring, Takashi Murakami, Yayoi Kusama en vele anderen. Naast deze werken staan werken van nieuwe en opkomende talenten van over de hele wereld, waaronder de Argentijnse digitale kunstenaars Pilar Zeta, Andres Reisinger en Ezequiel Pini, en iconische Londense kunstenaars zoals Jake Chapman, Hayden Kays en Tracey Emin.

"We zijn enthousiast om de wereld van Moco naar Londen te brengen, na vele succesvolle jaren in onze musea in Amsterdam en Barcelona. Londen is een echt wereldstad, wat voelbaar is in de energie van de kunstenaars en creatieven. De artistieke scene van Londen onderscheidt zich van andere steden, en we zijn verheugd dat Moco deel kan uitmaken van deze beweging. We hopen dat bezoekers het Moco Museum verlaten met een verrijkte ervaring door de kunstenaars en kunstwerken die ze hier tegenkomen, ongeacht hoeveel of hoe weinig ze weten over kunst," zeggen Kim en Lionel Logchies, oprichters van Moco Museum.

Bij binnenkomst in het Moco Museum worden bezoekers begroet door de collectie van ‘Moco Masters’ met werk van wereldberoemde kunstenaars, waaronder het Amerikaanse poparticoon Andy Warhol; de invloedrijke Afro-Amerikaanse Jean-Michel Basquiat; de Japanse legende Yayoi Kusama; de Amerikaanse kunstenaar en sociaal activist Keith Haring en de Engelse meester Damien Hirst; de Amerikaanse popcultuurkunstenaars Jeff Koons en Tom Wesselman.

Hoogtepunten zijn onder meer een tentoonstellingsruimte op de benedenverdieping die gewijd is aan grootschalige sculpturale en meeslepende kunstwerken, waaronder twee belangrijke installaties van Daniel Arsham: de door een Japanse tuin geïnspireerde Lunar Garden en Blue Calcite Eroded 1975 Porsche 911-S, in de kenmerkende geërodeerde esthetiek van de kunstenaar. Naast deze werken staat Endless Realities van Pulse Interactive, meubelobjecten van digitale kunstenaar Andres Reisinger en de kinetische sculptuur Reflecting my Heart in You van de Italiaanse beeldhouwer Lorenzo Quinn.

Als pleitbezorgers van de levende kunstenaars van vandaag, zijn andere hoogtepunten onder meer: Damien Hirst's Lost Memories in a Fragmented Paradise, met 6129 individuele pillen ingesloten in een glazen kast, een selectie van sculpturale stukken van Jeff Koons en KAWS, Cherry Blossom Season van Takashi Murakami en Our Outer Space, de sculpturale samenwerking van de Japanse kunstenaar met modeontwerper Virgil Abloh, en werken van de Franse fotograaf en kunstenaar JR, waaronder het ontroerende GIANTS, Kikito dat de grote installatie van de kunstenaar toont van een jongen die over de grens tussen de VS en Mexico kijkt.

De Moco Store, die via een aparte ingang toegankelijk is voor het publiek, biedt een selectie unieke producten geïnspireerd door de kunstenaars in de museumcollectie. Ontworpen in Moco's kenmerkende roze kleur, bevat de winkel op maat gemaakte meubels van het meubelmerk Tylko, waaronder op maat ontworpen kasten in samenwerking met Andres Reisinger.

Na andere activaties en samenwerking tussen Reebok en Moco, zet Reebok Europe zijn steun aan Moco voort in hun missie om creativiteit uit te breiden en de volgende generatie kunstenaars te inspireren door de officiële uniformen voor hun nieuwe museum in Londen te leveren. Met samengesteld materiaal en aanpasbare lijnen is het Reebok Europe-product uniek aangepast voor de Moco London-crew.

Op 11 september opent Moco zijn eerste tijdelijke tentoonstelling in Londen, Healing Frequency van Marina Abramović. Met 12 werken uit Abramović's serie Transitory Objects for Human Use, worden bezoekers uitgenodigd om samen te komen en deel te nemen aan een staat van gezamenlijke heling. Dit zal de eerste tijdelijke tentoonstelling zijn in Moco Museum's nieuwe flagship locatie in Marble Arch, Londen.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur