Sanquin Health Solutions verkoopt Direct Diagnostics aan 819 Capital Partners

14 MRT 2024 11:15 | 819 Capital Partners

Sanquin Health Solutions (SHS) heeft Direct Diagnostics verkocht aan 819 Capital Partners (819). De verkoop gaat gepaard met een aanvullende groei-investering vanuit 819.

Direct Diagnostics (www.directdiagnostics.nl) verkoopt preventieve gezondheidstesten en biedt een datagedreven eHealth-platform voor gezondheidsmonitoring dat door middel van bloedanalyse inzicht geeft in een uitgebreide set aan waarden, waaronder op het gebied van cholesterol, vitaminen en ijzer. Met geavanceerde technologie worden gepersonaliseerde gezondheidsaanbevelingen geleverd.

Accquisitie die inspeelt op groeiende interesse voor preventieve diagnostiek 

819 speelt met de acquisitie in op de groeiende interesse voor thuisdiagnostiek bij consumenten en bedrijven. De hoge zorgvraag en een knellend zorgaanbod drijven deze trend. Direct Diagnostics is hiervoor een sterke partij, mede door het brede aanbod van testen, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Sven Kempers, managing partner bij 819: "Sanquin heeft samen met het team van Direct Diagnostics een mooi bedrijf neergezet, met een sterke focus op kwaliteit. Met ons gaat Direct Diagnostics een nieuwe fase in, inclusief internationalisering.”

Rogier van den Braak, managing director van Sanquin Health Solutions, vertelt dat SHS de onderneming verkoopt om de verdere groei van de onderneming mogelijk te maken: "Voor SHS is de verkoop van Direct Diagnostics logisch, omdat de onderneming toe was aan een volgende stap. 819 kan met haar ondernemerschap en ervaring de verdere uitbouw realiseren."

Elsemieke Hackenitz, CEO van Direct Diagnostics, bevestigt de sterke propositie van Direct Diagnostics in de markt en ziet veel mogelijkheden door de acquisitie: "Ik ben trots op het team en kijk uit naar de groei en ontwikkeling die Direct Diagnostics de komende tijd gaat doormaken."

Toenemende behoefte onder consumenten en eisen vanuit zorgautoriteiten

De uitgebreide propositie van Direct Diagnostics biedt direct waarde voor haar klanten. Preventieve diagnostiek geeft consumenten de mogelijkheid om zelf meer regie te pakken, om hun gezondheid te verbeteren, te beschermen of te behouden. 

Sven Kempers: "Direct Diagnostics brengt veel waarde voor klanten, onder andere door het design en het gebruiksgemak van het product. Daarnaast is het product ontwikkeld onder de hoge kwaliteitseisen van Sanquin, waardoor een hoge betrouwbaarheid kan worden gegarandeerd op uitslagen van testen.”

Eerder deze week concludeerde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat de vier grote zorgverzekeraars te weinig doen om klanten toegang te verlenen tot de zorg. Verzekerden hebben (wettelijk) recht op tijdige, bereikbare en kwalitatief goede zorg. Direct Diagnostics wil bijdragen aan een betere en toegankelijke zorg, met name in de eerstelijn. 

Het tekort aan huisartsen buiten de Randstad neemt ook toe, waardoor wachttijden en reisafstanden ontstaan voor een bezoek. Direct Diagnostics kan ondersteunen met haar uitgebreide set aan thuistesten; door zelfonderzoek komen patienten met afwijkende waarden sneller aan bod bij de huisarts en kan  gerichter vervolgonderzoek worden ingezet. Dit is een win-win voor ons zorgsysteem.

Investering voor verdere groei

Direct Diagnostics zal de groei-investering van 819 onder meer gebruiken voor verdere uitbouw van de onderneming, waaronder (internationale) B2C- en B2B-markten. 819 investeert in Direct Diagnostics vanuit haar 819 Evergreen Fund I.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen