Natuurserie Secrets of the Enchanted Forests op tv-zender Love Nature

09 NOV 2023 10:35 | Love Nature

WWF-ambassadeur Janouk Kelderman geeft stem aan première op zaterdag 11/11

Haarlem - Op de natuur- en wildlifezender Love Nature gaat op zaterdag 11 november om 19.30 uur de serie Secrets of the Enchanted Forests in première. De serie gaat over de verschillende soorten bossen wereldwijd en welke rol ze spelen in het totale eco-systeem. De première aanstaande zaterdag is Nederlands ingesproken door WWF-ambassadeur Janouk Kelderman als onderdeel van een samenwerking tussen de tv-zender Love Nature en het Wereld Natuur Fonds.

De serie Secrets of the Enchanted Forests laat zien hoe groot de diversiteit van de verschillende bossen is. Van de tropen naar de polen en alles daartussen wordt op hoogwaardige manier in beeld gebracht. Ze zijn van essentieel belang voor de balans in wereldwijde eco-systemen en hoe ze met elkaar verbonden zijn. In de eerste aflevering over tropische bossen wordt in beeld gebracht hoe de bomen in de Amazone elke dag gigantische hoeveelheden vocht in de atmosfeer brengen waarbij het mondiale klimaat beïnvloedt kan worden. Windpatronen kunnen verschuiven en dit heeft effect op regenval tot in het midwesten van Amerika. De tropische bossen functioneren als de biologische pomp van de aarde, ze reguleren het evenwicht in de watercyclus van onze planeet.    

WWF Forest Foresight

De tropische bossen zijn van vitaal belang voor onze aarde en het Wereld Natuur Fonds heeft hiervoor speciale aandacht. Naar aanleiding van de start van de serie Secrets of the Enchanted Forests ging Love Nature in gesprek met WWF-ambassadeur Janouk Kelderman en WWF Forest Foresight expert Jorn Dallinga in een video-interview over de tropische bossen. Janouk vertelde ondermeer over haar reis naar het Atlantisch regenwoud en Jorn vertelt over Forest Foresight. Deze superslimme ontbossingsvoorspeller is ontwikkeld door WWF-NL in samenwerking met Wageningen University en zet big data in om ontbossing één stap voor te zijn. Met AI en satellietbeelden kunnen rangers grote stukken regenwoud monitoren, de eerste tekenen van ontbossing opsporen en voorkomen dat bos illegaal gekapt wordt. In het regenwoud van Gabon en Borneo konden rangers al duizenden hectares regenwoud redden, hoog tijd dus om deze slimme techniek uit te rollen en in te zetten voor de Amazone. 

WWF-ambassadeur Janouk Kelderman: “Het is een beetje nu of nooit, deze geweldige serie laat zien dat alles binnen een ecosysteem samenhangt en dat de natuur zo ingenieus in elkaar zit. Het is fantastisch om als groot liefhebber van de natuur stem te geven aan de première-aflevering van deze prachtige serie.”

Forest Foresight Expert voor het Wereld Natuur Fonds Jorn Dallinga zegt: “We staan wereldwijd op een belangrijk moment rondom het thema ontbossing, bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is immers al verdwenen. We werken daarom hard aan het AI-systeem Forest Foresight dat illegale ontbossing voorspelt en de eerste positieve resultaten zijn al geboekt in Borneo en Gabon en binnenkort starten we in de Amazone. De serie Secrets of the Enchanted Forests brengt mooi in beeld hoe belangrijk de bossen voor ons zijn en hoe alles met elkaar verbonden is.” 

Klik hier voor het video-interview           https://wwf.lovenature.com/

Love Nature

Love Nature is een tv-zender over natuur en wildlife. De zender brengt krachtige verhalen over de schoonheid en het wonder van de natuur. Gefilmd in de hoogste kwaliteit biedt Love Nature blue chip content van over de hele wereld. Van ontzagwekkende landschappen tot het zien van dieren in hun natuurlijke omgeving. Love Nature is de plek voor bekroonde natuurseries en documentaires en is te zien via lineaire zenders en streamingplatforms in vele landen wereldwijd. In Nederland is Love Nature te zien via KPN op kanaal 34, Caiway op kanaal 22, Delta op kanaal 25 en bij Ziggo op kanaal 205. Kijk voor meer informatie over Love Nature op: www.lovenature.com

Over het Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is een van de grootste internationale natuurbeschermingsorganisaties. We streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. We zijn allemaal onderdeel van de natuur. Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Kijk voor meer informatie over onze projecten dichtbij en ver weg op: www.wwf.nl

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur