Aangrijpend verhaal over het verlies van een partner en de zoektocht naar een nieuw perspectief
In de autobiografische rouwroman Nabestaan beschrijft Piet Post op indringende wijze het aangrijpende verhaal van zijn vrouw, die veel te jong aan kanker overlijdt. Hoewel het boek gebaseerd is op een werkelijke geschiedenis leest het als een literaire roman. Episodes uit de periode voor het overlijden worden om en om afgewisseld met episodes uit de periode daarna. Door deze unieke structuur ervaart de lezer enerzijds de beklemming van het onontkoombare overlijden en anderzijds de ruimte die daarna ontstaat voor nieuw perspectief.
Naast de emoties die bij rouw horen, zoals verzet, verdriet en boosheid, beschrijft Post ook het gedoe met doctoren, zorginstanties en andere hulpverleners, de financiële rompslomp na het verlies van een dierbare en de bijbehorende bureaucratie, ervaringen die de eigenlijke rouw nog zwaarder maken.
Vaak ontroerend, nooit sentimenteel, soms hartstochtelijk, dikwijls relativerend, van tijd tot tijd met humor. Zijn open en kwetsbare wijze van beschrijven maakt het boek tot een document waarin een ieder die een vergelijkbaar proces meemaakte zich gemakkelijk kan herkennen.
Piet Post (61) is geboren en getogen in Groningen. Hij is sinds jaar en dag werkzaam in het onderwijs, de laatste jaren als interim manager. Hoewel hij veel schreef (artikelen, columns, educatieve publicaties) is Nabestaan zijn literaire debuut.
Dit is een origineel bericht van LM Publishers
Ga naar alle berichten van deze organisatie.