Film van Zweedse Metalband Sabaton in NMM

31 OKT 2023 13:44 | Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) organiseert in de maand november ‘Museum vol verhalen’, waarin o.a. de film ‘The War To End All Wars’ wordt getoond. De film is een project van de Zweedse metalband Sabaton en vertelt op indringende wijze epische verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. De film gaat wereldwijd in meer dan 120 musea in 29 landen in premiere onder de naam ‘History Rocks’.

History Rocks

Sabaton is een van de grootste metalbands ter wereld en is een begrip onder liefhebbers van (oorlogs)geschiedenis omdat de muziek en de songteksten steevast over oorlog, historische veldslagen en heroïek gaan. Eerder dit jaar mobiliseerde Sabaton zijn achterban, musea te nomineren voor de screening van deze film waaraan massaal gehoor werd gegeven: musea in o.a. Australië, België, Finland, Frankrijk, Verenigde Staten en Nederland doen mee. In Nederland is het NMM het enige museum waar de film te zien is. 

Bandmanager en bassist Pär Sundström duidt de missie van dit ambitieuze project: "Met dit charitatieve initiatief willen we de zichtbaarheid van musea over de hele wereld vergroten, en een nieuw publiek van metalfans en geschiedenisliefhebbers aanmoedigen om lokale musea te steunen. Een andere fundamentele doelstelling is dat we de betekenis en impact van de Eerste Wereldoorlog voor de mensheid in de schijnwerpers willen zetten."

Museum vol verhalen

Tijdens ‘Museum vol verhalen’ vinden er in het NMM diverse activiteiten plaats zoals rondleidingen, lezingen en filmvertoningen. Het hele programma staat op nmm.nl/museumvolverhalen

Bandmanager en bassist Pär Sundström

NIET VOOR PUBLICATIE: Op dinsdag 7 november zal Pär Sundström aanwezig zijn in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg voor een meet & greet met het publiek en om de film te introduceren (aanvang 16:30 uur). Overdag is de bassist beschikbaar voor interviews (vanaf 13.00 uur). Wil je meer informatie of dinsdag 7 november aanwezig zijn bij de film (aanvang 16.30 uur) of een interview? Neem dan contact op met Carla Marcus, c.marcus@nmm.nl of bel met 0643 507043. Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest.

Meer binnen de rubriek Entertainment