Boomplantdag

24 NOV 2017 12:19 | Trees For All

In Oegstgeest wordt een nieuw bos aangeplant met steun van bedrijven. De jonge bomen zorgen voor meer natuur, helpen het klimata en maken het gebied aantrekkelijk voor bewoners. 

Ten noorden van Oegstgeest verrijst een nieuw bos. Op 1 dec. a.s. gaat de schep de grond in en worden de nieuwe bomen geplant bij de Klinkenbergerplas. Het uiteindelijke bos zal ruim 10.000 bomen tellen en bestaan uit inheemse soorten zoals berk, grove den, larix en hazelaar. De bomen zorgen voor meer natuurwaarde in het landschap. Het bos zal toegankelijk zijn voor recreanten. 

Het nieuwe bos wordt aangeplant in samenwerking met Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. Het ruim 2,5 ha nieuwe Oegstgeester-bos is gedoneerd door bedrijven waaronder Bever, Arriva, Aquacombi, Van Haren, Scheepswerf Hoogerwaard en de Europian Association for International Education. Op 1 december steken medewerkers van deze bedrijven gezamenlijk de handen uit de mouwen om de boompjes in de grond te zetten.

Trees for All realiseert bossen met donaties van bedrijven en particulieren. Deze bossen worden in binnen-en buitenland duurzaam aangeplant en beheerd, en zijn een concrete bijdrage aan de klimaatafspraken van Parijs. In Nederland werkt Trees for All samen met het Nationaal Bossenfonds, zoals in Oegstgeest. Bomen dragen bij aan een langdurige opslag van CO2. Bovendien leveren bossen hernieuwbare en duurzame grondstoffen, verhogen de biodiversiteit en zijn van maatschappelijke waarde zoals in Oegstgeest, waar het bos uitmaakt van een gebied dat toegankelijk is voor recreanten.

 

Meer binnen deze rubriek