Resto VanHarte en Albert Heijn openen nieuwe Resto VanHarte-locatie in Zaandam

03 OKT 2024 12:17 | Stichting VanHarte | Resto VanHarte

Gisteren openden Resto VanHarte en Albert Heijn de nieuwe Resto VanHarte-locatie in Buurthuis Kleurrijk in Zaandam. VWS-staatssecretaris Vicky Maeijer en Natasja Groothuismink locoburgemeester Zaanstad waren aanwezig om gasten welkom te heten en een handje mee te helpen. Vanaf nu kunnen buurtbewoners elke woensdagavond aanschuiven in het buurtrestaurant voor een gezellig, lekker en betaalbaar driegangendiner, bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Het diner biedt een mooie kans om buurtgenoten te ontmoeten en beter te leren kennen. 

De nieuwe locatie van Resto VanHarte in Zaandam is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Resto VanHarte en Albert Heijn, dat haar wortels heeft in de regio.

Burgemeester Zaanstad, Jan Hamming: “Resto VanHarte is een mooi en heel welkom initiatief in Zaanstad. Zeker in een tijd waarin de afstand tussen mensen groter lijkt te worden, is verbinding en ontmoeting heel belangrijk. Een lekkere maaltijd is de perfecte manier om mensen samen te brengen. Grote waardering voor iedereen die dit mede mogelijk maakt.”   

Een ontmoetingsplek voor iedereen in de buurt

Albert Heijn en Resto VanHarte willen van het nieuwe buurtrestaurant in Zaandam een echte ontmoetingsplek maken waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond of economische situatie. Buurthuis Kleurrijk is hiervoor de ideale locatie: een levendig en creatief centrum met een belangrijke sociale en culturele rol in de wijk. Met bezoekers van jong tot oud en goede bereikbaarheid is het buurthuis de perfecte plek voor een sociaal buurtrestaurant. Albert Heijn maakt het nieuwe buurtrestaurant financieel mogelijk.

 Albert Heijn nodigt buurtbewoners uit voor een avond samen eten

Om promotie te maken voor het nieuwe buurtrestaurant plaatst Albert Heijn morgen een mini-restaurant in de winkel aan het Koningin Julianaplein 10 in Zaandam. Op deze manier kunnen inwoners van Zaandam onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met Resto VanHarte. Daarnaast delen Albert Heijn-medewerkers dinerbonnen uit zodat klanten een keertje gratis kunnen mee-eten bij Resto VanHarte en ervaren hoe het is om met buurtgenoten samen aan tafel te zitten.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is dé ontmoetingsplek voor mensen die op zoek zijn naar verbinding. Eenzaamheid kan ons allemaal treffen, maar bij Resto VanHarte vinden buurtbewoners een warm welkom en een gezonde, verse driegangenmaaltijd voor maximaal acht euro. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven. Bezoek onze website voor meer informatie: www.restovanharte.nl

Neem voor meer informatie contact op met Renske Westerhof via r.westerhof@restovanharte.nl of 06 27270062

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen