Tips om efficiënt langwerpige goederen opslaan

23 NOV 2021 16:20 | Hamag

Uw magazijnruimte wilt u zo efficiënt mogelijk benutten. Dit vraagt een goede organisatie en een doordachte inrichting van uw bedrijfshal. Zeker als u stukgoederen opslaat die geen standaard afmetingen hebben. Om optimaal te profiteren van de vierkante meters en ook nog een soepele logistiek te behouden, kunt u kiezen voor de oplossing in de vorm van een draagarmstelling.

Wat is een draagarmstelling?

Het verschil tussen een reguliere stelling en een draagarmstelling is dat de stellage niet wordt onderbroken door jukken. Hierdoor is er meer ruimte en flexibiliteit bij de opslag. Zeker bij de opslag van stukgoed, waarbij ook nog eens de afmetingen niet standaard zijn, is dit een groot voordeel. Denk hierbij aan planken en latten van verschillende lengtes. Een draagarmstelling bestaat uit geprofileerde staanders. Daaraan zijn de draagarmen gemonteerd. De uitvoering van de stelling kan enkel- en dubbelzijdig zijn.

Voordelen van een draagarmstelling

Dankzij het gebruik van een draagarmstellingen kunt u optimaal gebruik maken van de ruimte die u in uw magazijn heeft. U bent niet beperkt tot de vloer, maar kunt ook de hoogte in voor de opslag van uw goederen. De draagarminstelling kan gecombineerd worden met een legbord, waardoor u ook stukgoederen kunt plaatsten die niet alleen gedragen kunnen worden door de draagarmstelling, zoals planken en latten. Dozen, of bijvoorbeeld grasmaaiers en betonmolens, kunnen op deze manier ook in de stelling geplaatst worden. Met een heftruck of zijlader kunt u de goederen eenvoudig en veilig van de stelling afhalen voor verdere distributie.

Verschillende uitvoeringen van een draagarmstelling

Dankzij het systeem heeft u flexibiliteit in de opslag van uw stukgoederen. U kunt kiezen voor verschillende uitvoeringen.

  • Enkelzijdige stellingen. Deze vorm gebruikt u voornamelijk als u wilt dat de stelling tegen een muur staat. De stabiliteit wordt nog extra benadrukt, doordat de draagkracht rust op de voet van de stelling;
  • Dubbelzijdige stellingen. Deze stellingen gebruikt u als losstaande stelling in het magazijn. Hierdoor heeft u aan beide zijden van de stelling opslacapaciteit. U kunt de stelling eenvoudig van beide kanten met een vorkheftruck benaderen om goederen te laden en te lossen;
  • Haspelstellingen. Deze stellingen zijn speciaal bedoeld voor de opslag van kabels, haspels en rollen met bijvoorbeeld papier.

Iedere draagarmstelling is afgestemd op de soort goederen die u wilt opslaan. Daardoor heeft u de keuze uit verschillende gradaties, in de vorm van een lichte-, middelzware- en een zware uitvoering van de draagarmstellingen.

Hoe kiest u de perfecte draagarmstelling

Voor het vaststellen van de ideale draagarmstelling voor uw magazijn, is het belangrijk om een goede inventarisatie te maken van uw wensen en behoeften. Welke soort goederen gaat u opslaan? Is het voldoende om een magazijnstelling tegen de muur te plaatsen, of heeft u behoefte aan meerdere draagarmstellingen die ook los in de ruimte kunnen staan? Natuurlijk is het ook belangrijk dat u rekening houdt met het gewicht van de goederen en de draagkracht van de draagarmstelling. Laat u daarom goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Met de juiste draagarmstelling in uw magazijn profiteert u van een efficiënte opslag en een overzichtelijke inrichting van uw magazijn.

 

Website:
https://hamag.nl

Dit is een origineel bericht van Hamag

Meer binnen deze rubriek