Nationaal Militair Museum verkozen tot 'Leukste uitje van Utrecht'

17 JAN 2024 08:48 | Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is in de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste Uitje van Nederland’ verkozen tot ‘Leukste uitje van Utrecht 2024’. De prijs werd vandaag door vertegenwoordigers van het NMM in ontvangst genomen. Het is voor de achtste keer dat het NMM Goud in de wacht sleept.

De zilveren award ging naar Waterlijn Rondvaarten Amersfoort en de bronzen award naar Kasteel de Haar. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. De uitjes werden door ANWB-leden beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding.

Het Nationaal Militair Museum scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen de hoogste cijfers en is daarmee winnaar van 2024. In het juryrapport staat o.a. genoemd: “de verschillende activiteiten voor jong en oud zijn super”, “altijd een gezellig uitje”, “bij binnenkomst voel je je gelijk thuis, behulpzame vrijwilligers die je graag te woord staan en de vragen willen beantwoorden”. Het NMM ontving eerder al zeven keer goud en één keer zilver. Het Marinemuseum dat net als het NMM deel uitmaakt van de Koninklijke Defensiemusea ontving een zilveren award in de Provincie Noord-Holland.

 Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast  themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Meer informatie? Neem contact op met de afdeling communicatie, Carla Marcus, telefoon 085-0036029 of communicatie@nmm.nl.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur