Opslagbedrijf Storage Share neemt failliete concurrent Boxx over

19 JUL 2024 06:17 | Storage Share BV

Vierduizend opgeslagen inboedels bijna op straat

AMSTERDAM – Het failliete opslagbedrijf Boxx is overgenomen door concurrent Storage Share. Met de overname wordt voorkomen dat de inboedel van vierduizend mensen op straat ligt. Het nog jonge Storage Share is met de overname een van de grootste spelers in de self storage-markt. Self storage, het al dan niet tijdelijk extern opslaan van spullen als inboedels, wint de laatste jaren snel aan populariteit en begint meer en meer een life-style keuze van de nieuwe generatie te worden.

“Nadat het faillissement van Boxx was uitgesproken, werden wij benaderd door alle concurrenten”, vertelt Ernst-Paul Pandelitschka, curator bij Certa Advocaten. “Met Storage Share waren we er snel uit. Het is een jong bedrijf dat in korte tijd zijn sporen heeft verdiend in de selfstorage-markt. Zo’n vierduizend huurders van Boxx worden met deze doorstart ontzorgd.”

“Voor ons stonden en staan de huurders voorop”, vertelt Julian Doorten, mede-eigenaar van Storage Share. “Als het niet tot een doorstart was gekomen, zouden alle huurders met hun opgeslagen spullen letterlijk op straat staan. Alle aandacht is nu gericht op een geruisloze overgang van alle huurders. Een monsterklus met vierduizend overeenkomsten. Als dat is afgerond, gaan we de verhuur in met de voormalige Boxx-panden zodat we nieuwe klanten kunnen helpen. De volgende fase is dat we verder gaan uitbouwen binnen de Boxx-locaties.”

Verdubbeling omzet

Acht Boxx-locaties worden overgenomen door Storage Share. Twee extra locaties worden in ieder geval tijdelijk door Storage Share opengehouden. Drie Boxx-locaties vallen buiten de doorstart door Storage Share.

Storage Share heeft vestigingen door heel Nederland, maar minder in de Randstad. De Boxx-vestigingen bevinden zich juist met name in de Randstad, groot Amsterdam in het bijzonder. Storage Share is acht jaar geleden opgericht door twee jonge ondernemers uit Drenthe, Julian Doorten (34) en Niels van Eck (35), en heeft in die tijd een toonaangevende positie opgebouwd. Het bedrijf telt ruim vijftig vestigingen en ongeveer vijfduizend huurders. De omzet bedraagt ruim vijf miljoen euro. Met de vierduizend huurders van Boxx erbij is er sprake van bijna een verdubbeling van de omzet.

Warm bad

“Bij ons is klanttevredenheid speerpunt”, vertelt Doorten van Storage Share. “Wij staan erom bekend dat we snel zijn en zaken goed afhandelen. Gisteren had ik een oud-klant van Boxx aan de lijn en die zei dat de aandacht van Storage Share voelde als een warm bad. Dat was hij niet gewend.”

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed