Minder woninginbraken met nieuwe Spotlight functie van WoonVeilig AI Beveiligingscamera's

28 DEC 2023 14:40 | WoonVeilig

Vanaf 28 december 2023 breidt WoonVeilig haar dienstverlening voor AI beveiligingscamera’s uit met een slimme ‘spotlight’-functie die bijdraagt aan het voorkomen van woninginbraak. De nieuwe ‘spotlight’-functie is door WoonVeilig ontwikkeld voor het ‘Works-with’-programma. In de WoonVeilig Beveiligingscamera app koppel je eenvoudig andere slimme ‘smarthome’ producten voor een nog betere en slimmere huisbeveiliging.

Met de ‘spotlight’-functie springt gekoppelde slimme verlichting automatisch aan zodra de WoonVeilig beveiligingscamera een persoon of beweging in het zichtveld van de camera detecteert. Tegelijk worden bewoners gewaarschuwd en wordt automatisch een opname gestart die direct veilig in de cloud wordt opgeslagen.

Door AI sensortechnologie van de WoonVeilig beveiligingscamera’s op deze manier te combineren met slimme verlichting wordt een gewoon huis eenvoudig een ‘alert’ huis dat ongevraagde bezoekers automatisch afschrikt. Zo voorkom je auto- en fietsendiefstal van de oprit, de kans op  inbraak in de woning of schuur wordt een stuk kleiner maar het belangrijkste is dat bewoners zich thuis veiliger voelen.

“Goede verlichting buiten vormt een belangrijk onderdeel van de veiligheid in en rondom je huis”, zegt algemeen directeur van WoonVeilig Robin Rietveld. “Inbrekers hebben er een hekel aan. Het liefst gaan ze ongestoord hun gang bij een huis dat een onbeveiligde indruk maakt. Die zekerheid en rust nemen we hiermee weg.”

De ‘spotlight’-functie is beschikbaar voor de zelfstandig werkende AI beveiligingscamera’s van WoonVeilig (de CAM-07AI voor binnengebruik & CAM-08AI voor buitengebruik) en kan geactiveerd worden in de camerabeveiligingsapp voor iOs en Android. In de loop van 2024 komt de nieuwe ‘spotlight’-functie ook beschikbaar voor WoonVeilig gebruikers die beveiligingscamera’s in combinatie met het WoonVeilig Alarmsysteem gebruiken.

Over WoonVeilig & zelfstandig werkende beveiligingscamera’s

WoonVeilig ontwikkelde in 2008 een totaal nieuwe oplossing voor slimme huisbeveiliging: een alarmsysteem met een online alarmcentrale. WoonVeilig biedt naast de digitale meldkamer ook diverse andere beveiligingsdiensten zoals Alarmwacht. De eerste über-achtige opvolgingsdienst. Het alarmsysteem en de beveiligingscamera’s kunnen eenvoudig zelf geïnstalleerd en bediend worden via een app. Met de introductie van de zelfstandig werkende AI beveiligingscamera’s voor binnen en buiten biedt WoonVeilig een laagdrempelige manier om met camerabewaking een start met huisbeveiliging te kunnen maken zonder een alarmsysteem aan te hoeven leggen voor complete huisbeveiliging.

Voor meer informatie over de WoonVeilig beveiligingscamera’s en de nieuwe 'spotlight-functie':

https://www.woonveilig.nl/beveiligingscamera

Meer binnen de rubriek Arbo, veiligheid en defensie