GP-experience tourt door Nederland om fans op te warmen voor Zandvoort en McLaren F1 Team

02 AUG 2023 10:15 | McLaren Formula 1 | Betcity

Nederland kleurt papaya in augustus

Formule 1-fans kunnen uitkijken naar een McLaren Formule 1 Team-Tour door heel Nederland. Met de Nederlandse Grand Prix op komst, grijpt McLaren Racing de kans om in contact te komen met Nederlandse Formule 1-liefhebbers. Het McLaren Formule 1 Team wordt uitgenodigd door BetCity en zal de fans een McLaren-ervaring bieden, met winacties, VR Pitstop-games en de mogelijkheid om zich als een F1-coureur te voelen in de simulators.

De tour zal een reis door Nederland maken, met geplande stops in Maastricht, Leeuwarden, Eindhoven en Utrecht. Dit initiatief stelt McLaren in staat om in contact te komen met de 'oranje' Nederlandse Formule 1-gemeenschap, terwijl het ook een kans biedt voor simrace-fans om hun vaardigheden te laten zien. McLaren hoopt zo dat de 'oranje' fans ook hun 'papaya' gaan omarmen.

Racefans zullen de kans krijgen om hun vaardigheden en talent te tonen, door hun virtuele racekunsten te laten zien in de racesimulators. De winnaars van elke stad die de McLaren Formule 1 Team-Tour aandoet kunnen deelnemen aan de finale. De beste sim-racer van de tour  wint een VIP tour bij het McLaren Shadow esports-team en hun trainingsfaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk.

Naast de simrace-wedstrijd en het VR pitstop-spel is er ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over McLaren Racing, te laten zien hoe betrokken je bent bij het team en merchandise van het team te winnen.

“Fans staan centraal in alles wat we doen,” zei Lindsey Eckhouse, Directeur Licenties & Digitale Producten van McLaren Racing. “We zoeken altijd naar mogelijkheden om mensen dichter bij ons team te brengen en hen nieuwe manieren te geven om verbinding te maken met McLaren. Simracen is een spannende en toegankelijke manier om aan het racen te gaan, en deze tour geeft fans door heel Nederland de mogelijkheid om hun vaardigheden uit te proberen.”

De tour begint in Maastricht op 5 augustus, gevolgd door opeenvolgende stops in Leeuwarden (12 & 13 augustus), Eindhoven (18 & 19 augustus) en Utrecht (24 & 25 augustus). Fans van McLaren en aspirant-simracers worden aangemoedigd om de evenementen bij te wonen en hun virtuele racevaardigheden te tonen. BetCity is betrokken bij deze samenwerking, daarom moeten coureurs ouder zijn dan 24 jaar om deel te nemen.

"Wij als BetCity zijn trots om samen te werken met een van de meest prominente en iconische Formule 1-teams en zien veel overeenkomsten," zei Robert Kooiman, Marketing Director bij BetCity. "We proberen allebei de concurrentie te overtreffen door slimmer te spelen, we dagen de concurrentie uit en we zien de vele kansen die Formule 1 en met name McLaren naar Nederland brengen."

Over McLaren Racing

McLaren Racing is 60 jaar geleden opgericht door autocoureur Bruce McLaren. Het team nam voor het eerst deel aan een Formule 1-race in 1966. Sindsdien heeft McLaren 20 Formule 1-wereldkampioenschappen, 183 Formule 1-grands prix, driemaal de Indianapolis 500 en direct bij hun debuut de 24 uur van Le Mans gewonnen.

McLaren Racing neemt deel aan vijf racekampioenschappen. In 2023 zal het team meedoen aan het FIA Formule 1-wereldkampioenschap met McLaren F1-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, de NTT INDYCAR SERIES met Arrow McLaren-coureurs Pato O’Ward, Felix Rosenqvist en Alexander Rossi, het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap met NEOM McLaren Formula E Team-coureurs René Rast en Jake Hughes, en het Extreme E Championship met NEOM McLaren Extreme E Team-coureurs Emma Gilmour en Tanner Foust. Het team neemt ook deel aan het F1 Esports Pro Championship als McLaren Shadow en heeft hierin de Constructeurs- en Coureurskampioenschappen van 2022 gewonnen.

McLaren is een voorvechter van duurzaamheid in de sport en heeft zich gecommitteerd aan het bereiken van netto nul emissies tegen 2040 en het bevorderen van een diverse en inclusieve cultuur in de autosportindustrie.

Meer informatie: https://meer.betcity.nl/mclaren

Meer binnen de rubriek Entertainment