TBI breidt Raad van Bestuur uit

25 APR 2023 07:00 | TBI

De Raad van Commissarissen van techniek-, bouw- en infraconcern TBI heeft besloten tot een uitbreiding van de Raad van Bestuur. Hendrik de Haan, thans nog directievoorzitter van Eekels Technology B.V, en Bianca Seekles, thans nog directievoorzitter van ERA Contour B.V, zullen per 1 september 2023 toetreden tot de Raad van Bestuur van TBI.

Aanleiding hiervoor is het verzoek van Bart van Breukelen, huidig voorzitter van de Raad van Bestuur, om terug te treden in de aandeelhoudersvergadering van april 2024. Van Breukelen vervult het voorzitterschap sinds 2019. Daarnaast heeft Harald van Keulen, directeur TBI Bouw, aangegeven per 1 oktober aanstaande met pensioen te gaan. De Raad van Bestuur wordt gecompleteerd door het huidige lid van de Raad van Bestuur (CFO), Emiel Roozen.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen om Hendrik de Haan, na het aftreden van Bart van Breukelen in de Algemene Vergadering van april 2024, te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van TBI.

Directie Eekels Technology en ERA Contour

Jeroen Heijdra zal vanaf 1 september 2023 als directievoorzitter, samen met Job van Zomeren, leiding geven aan ERA Contour. Beide zijn al jaren medeverantwoordelijk binnen de directie van de Zoetermeerse ontwikkelaar en bouwer.

De directie van technische dienstverlener Eekels Technology wordt per 1 september 2023 gevormd door Bart Brom (voorzitter) en Chris Schepers, eveneens vertrouwde gezichten bij deze onderneming met vestigingen in onder andere Kolham en Zaandam.

Bart van Breukelen, voorzitter Raad van Bestuur: “Ik heb er vertrouwen in dat we met onze nieuwe collega’s in de Raad van Bestuur een mooie bijdrage kunnen blijven leveren aan het floreren van de TBI-ondernemingen en aan de maatschappelijke opgaven waar wij dagelijks met elkaar aan werken.”

Ton Nelissen, voorzitter Raad van Commissarissen TBI over deze benoemingen: “Wij zijn heel gelukkig dat we erin zijn geslaagd om interne opvolging binnen TBI en haar ondernemingen te realiseren.”

Profiel TBI

TBI Holdings B.V. (TBI) is een concern dat de leefomgeving op duurzame wijze vernieuwt, inricht en onderhoudt. TBI kenmerkt zich door een wendbare (netwerk)organisatie. De doelstelling van TBI is om maatschappelijke impact te creëren, innovatie te bevorderen en bedrijfseconomische continuïteit te waarborgen. Deze doelstelling wordt geborgd door de eigendomsstructuur, met Stichting TBI als 100% aandeelhouder.

Met 20 zelfstandige dochterondernemingen wordt marktgeoriënteerd samengewerkt binnen de segmenten Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. TBI beschikt over hoogwaardige, specialistische expertise en heeft een gediversifieerd portfolio. Een integrale (project) benadering op basis van gedeelde kennis is een belangrijk element om de markt in Nederland te bedienen. In 2022 werkten gemiddeld 6.233 medewerkers (fte’s) door heel Nederland aan woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. Van kleine initiatieven tot grote, spraakmakende projecten voor publieke en private opdrachtgevers.

Bart van Breukelen

Bianca Seekles

Hendrik de Haan

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen