Gigabit-snelheid nu beschikbaar voor álle Ziggo-klanten in Nederland

13 DEC 2022 16:50 | VodafoneZiggo

VodafoneZiggo investeert in toekomst van internet  

Gigabit-snelheid nu beschikbaar voor álle Ziggo-klanten in Nederland

Utrecht/Soest, 13 december 2022 – Vanaf vandaag kunnen 21.000 huishoudens en bedrijven in Soest kiezen voor internet met een downloadsnelheid van 1 Gigabit per seconde (Gbit/s). Daarmee rondt het telecombedrijf een landelijke operatie af die drie jaar geleden begon in Utrecht.

VodafoneZiggo wil klanten altijd de beste entertainment en verbinding bieden. Daarom heeft het bedrijf in de afgelopen drie jaar stap voor stap ruim zeven miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten op Gigabit-snelheden. Hiervoor vervingen Ziggo-monteurs 7,3 miljoen connectoren, 1,7 miljoen aansluitkabels en 441.000 versterkers in straatkasten door het hele land. Snel en zonder overlast van graafwerk in de straat moderniseerde VodafoneZiggo haar netwerk om te kunnen voldoen aan de eisen van de komende jaren. Naast meer capaciteit en hogere up- en downloadsnelheden, is het hele netwerk nu ook nog stabieler.

Investeren 

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: "De afgelopen jaren zien we dat onze klanten steeds meer data gebruiken voor communicatie en entertainment. We zijn continue online, vergaderen intensief via Teams en Zoom, streamen overal in huis films en series in HD en 4K en spelen geavanceerde online games. Onze technologie maakt dat mogelijk. Achter de schermen blijven we investeren en zorgen we dat de capaciteit en snelheid van ons netwerk meegroeit om aan die behoefte te voldoen. Eigenlijk zoals we dat al ruim twintig jaar doen."

Landelijk netwerk 

VodafoneZiggo heeft landelijk ruim 40.000 km glasvezel in de grond.  De afstand die het internetsignaal aflegt, gaat voor het grootste deel via dit netwerk. Het laatste stuk naar de klant gaat via kabel. Daarvoor gebruikt VodafoneZiggo al jaren Docsis-technologie. Sinds 2019 voerde het bedrijf de laatste Docsis 3.1-standaard stapsgewijs in. Daarna konden klanten kiezen voor het Ziggo Internet Giga-abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbit/s.  

Toekomstvast

Een snelheid van 1 Gbit/s is vooralsnog meer dan genoeg voor de meeste huishoudens. Zo kunnen 80 mensen tegelijk vergaderen via MS Teams en 40 mensen tegelijk televisiekijken in 4K-kwaliteit. 

Volgens Hoencamp is het glasvezel-kabel netwerk van VodafoneZiggo dan ook toekomstvast: "Downloaden met 1 Gbit/s is eigenlijk nog maar de start. Begin volgend jaar testen we Docsis 4.0. Daarmee kunnen we eenvoudig doorgroeien naar een downloadsnelheid van 10 Gbit/s en een uploadsnelheid van meer dan 1 Gbit/s. Deze snelheden zijn nu nog niet nodig, want er zijn nog geen toepassingen die zoveel capaciteit en snelheid vragen. Maar als die komen, dan zijn we er klaar voor met ons netwerk."

Over VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een toonaangevend Nederlands telecombedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten levert aan consumenten en bedrijven. Op 30 september 2022 heeft het bedrijf ruim 5,5 miljoen mobiele klanten, 3,7 miljoen tv-klanten, 3,3 miljoen internet-klanten en 1,9 miljoen vaste telefonie-klanten. VodafoneZiggo is een 50/50 joint venture van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternet-bedrijf, en Vodafone Group, een van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijven. Klik hier voor meer informatie.

Dit is een origineel bericht van
VodafoneZiggo

Meer binnen de rubriek Management