Woensdag 15 mei: waterschap oefent flexkering Zaltbommel

06 MEI 2024 10:18 | Waterschap Rivierenland

Op woensdag 15 mei oefent Waterschap Rivierenland de opbouw van de flexibele waterkering in de vesting van Zaltbommel. De flexkering van bijna 400 meter verrijst op de kademuur langs de Waal en de Stadshaven. Het opbouwen van de flexkering is een oefening, die plaatsvindt tussen 08.30 en 15.00 uur. De gemeente zet de Waalkade deels af.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Net als doorgangen voor verkeer (coupures) en flexibele keringen. Het waterschap oefent regelmatig of de opbouw goed gaat. En kijkt of alle materialen nog in orde zijn.

Zicht op de Waal

De flexkering op de Waalkade beschermt de vesting Zaltbommel en de Bommelerwaard tegen hoogwater op de Waal. Om het zicht op de rivier te behouden, is de Waalkade voorzien van een flexkering die alleen bij extreem hoogwater wordt opgebouwd. De kering bestaat uit honderden aluminium balken die samen over een lengte van 396 meter de kademuur verhogen. Tijdens de oefening zet de gemeente Zaltbommel een deel van de Waalkade af.

#tothier

Woon je in het rivierengebied? Dan beschermen de dijken je tegen een overstroming. Als ze dat niet deden, tot waar staat het water dan in jouw huiskamer? Ervaar het zelf, download de app en deel het met vrienden en familie! www.tothier.nu #tothier

Fotobijschrift: Foto 1: Waterschap Rivierenland, deze foto kan rechtenvrij worden gebruikt, maar wel in context met dit persbericht en o.v.v. Waterschap Rivierenland.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid