The Seafood Bar en Ken Sushi openen culinaire nightlife-bestemming in Beurs van Berlage

• House of Noa

House of Noa opent eind 2025 in dit UNESCO-rijksmonument.

Fleur en Pepijn de Visscher, mede-eigenaren van The Seafood Bar, en Ken Srisangkhan, eigenaar en chef van het gelijknamige Ken Sushi, openen eind 2025 een nieuwe culinaire late-night bestemming: House of Noa. The Seafood Bar is een familiebedrijf, opgericht door de vader van Fleur en Pepijn. Binnen slechts 13 jaar is het familiebedrijf onder hun leiding uitgegroeid tot een gevierd horeca merk met zes restaurants en twee cocktailbars onder de naam Zum Barbarossa. Daarmee verwelkomt de groep jaarlijks meer dan 500.000 gasten, gedreven door een compromisloze focus op verse ingrediënten, vakmanschap en een gastvrije beleving.

In 2022 zette The Seafood Bar zijn eerste internationale stap met de opening van The Seafood Bar en Zum Barbarossa in Londen. Daar liet Pepijn zich inspireren door de dynamische after-hours scene, waar verschillende culturen en subculturen samenkomen en de diversiteit van de stad tot leven wordt gebracht. Diezelfde energie brengt hij nu samen met zijn zus terug naar hun thuisstad met House of Noa, een elegante plek die draait om kwaliteit, service en waar tot laat gedanst kan worden in dit UNESCO-rijksmonument.

House of Noa haalt haar inspiratie bij internationale bestemmingen als Hotel Costes in Parijs en Chiltern Firehouse in Londen, waar gastronomie, design en nightlife op unieke wijze samenkomen. In diezelfde geest ontvouwt de avond bij House of Noa zich tot een subtiele escalatie, waarin verfijnd dineren geleidelijk evolueert naar nachtelijke escapades met DJ, in een ambiance van een 19e eeuws opiumhuis uit Hong Kong.

“Na het succes van The Seafood Bar, die in 2024 tevens in de Beurs van Berlage opende, is het een droom om nu iets neer te mogen zetten wat nog nooit eerder is gerealiseerd op deze locatie. Als rijksmonument ademt het pand historie en grandeur, en met Ken Sushi combineren we design, gastronomie en beleving.” — Pepijn de Visscher

UNESCO-erfgoedlocatie

House of Noa opent eind 2025 in het souterrain van de Beurs van Berlage, erkend UNESCO-werelderfgoed. Het imposante gebouw, geopend in 1903 en ontworpen door Hendrik Petrus Berlage, geldt als een mijlpaal in de Nederlandse architectuur. Het behoort tot de Top 100 van Nederlandse monumenten en heeft door de jaren heen talloze bijzondere momenten gekend, waaronder het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2002.

De komst van House of Noa aan Damrak 247 brengt een niveau dat past bij omliggende bestemmingen als Bijenkorf, Dior, The Seafood Bar, Gassan en de luxe hotels in de buurt, en creëert een plek waar Amsterdammers welkom zijn voor een complete avond uit. Deze benadering leidde ertoe dat House of Noa uit vijftien pitches van verschillende horecaondernemers werd geselecteerd om in de Beurs van Berlage te openen, een bevestiging van het onderscheidende karakter van het concept.

“De komst van House of Noa sluit naadloos aan bij onze doelstelling de Beurs van Berlage een bijzondere ontmoetingsplek te laten zijn in het hart van de stad. Met deze nieuwe ontwikkeling bieden we een unieke ervaring aan onze congresgangers, bezoekers aan de stad en zeker ook aan de Amsterdammers!”

— Marcel Schonenberg, algemeen directeur van de Beurs van Berlage

Foto door Richard Mouw

Menu door Ken Sushi

Fleur en Pepijn verwelkomen Ken Srisangkhan als mede-eigenaar van House of Noa. De oprichter van het gelijknamige Ken Sushi vertaalt zijn vakmanschap voor deze nieuwe bestemming naar een eigentijdse gastronomische ervaring waarin verfijnde smaken, precisie, verse ingrediënten en gedeelde belevingen centraal staan.

Ken Sushi is, net als The Seafood Bar, een familiebedrijf met vakmanschap in het DNA. Sinds de opening in mei 2019 als intieme omakase-sushibar in een gedeelde locatie in Amsterdam Oud-West heeft Ken Sushi zich ontwikkeld tot een gevestigde naam binnen het culinaire landschap van de stad. In 2023 opende Ken een eigen locatie in het centrum, waar fijnproevers samenkomen voor een authentieke sushi-ervaring. Het restaurant werd bekroond met een 9 in het Parool, een bevestiging van de kwaliteit en precisie die Ken tot een van de beste sushi-adressen van de stad maakt. Bovendien ontvangt het een zeldzame rating van 4.9 op Google, uit meer dan achthonderd recensies.

"Voor mij draait het leven om momenten delen — met goede mensen en écht goed eten. In de Beurs van Berlage willen we een plek creëren waar passie voor sushi en gastvrijheid samenkomen." - Ken Srisangkhan, chef en eigenaar Ken Sushi

Interieur door Marie Martin

Marie Martin, het creatieve duo achter interieurs als de signature suite van het luxe Castille Paris hotel, het bekroonde Thaise restaurant in het Jumeirah Al Qasr Hotel in Dubai en Zum Barbarossa in Londen, ontwerpt het interieur van House of Noa. Ze laten zich hiervoor inspireren door de sfeer van een Hongkongs opiumhuis uit de negentiende eeuw, gecombineerd met Parijse allure. Het duo vertaalt deze inspiratie naar een ontwerp waarin antiek meubilair samenkomt met moderne licht- en geluidstechnieken voor een warme, uitgesproken ambiance.