Huisarts lanceert 2e druk van Fit4Life het doktersrecept, inclusief ‘Fit na covid special'

30 NOV 2021 09:00 | Fit4Life

Fitheid als wapen tegen corona

Huisarts Stefan van Rooijen lanceert tweede druk van Fit4Life - het doktersrecept inclusief 'Fit na covid special'

Na eerder dit jaar succesvol het boek Fit4Life-het doktersrecept te hebben uitgebracht, brengt huisarts in opleiding Stefan van Rooijen een tweede druk van het boek uit. De uitgave is verrijkt met een ‘Fit na Covid’-special. De nieuwe special benadrukt het belang van fitheid in tijden van ziekte en herstel. 

“Het is schrikbarend dat er zo weinig aandacht voor fitheid is, zeker in deze pandemie die maar voortduurt. Vaak is het ook onwetendheid, maar met Fit4Life-het doktersrecept wil ik mensen bewust maken van hun eigen aandeel op hun gezondheid. Met behulp van experts geef ik een compleet inzicht in gezondheid en help ik de lezer stap voor stap van fitheid een nieuwe gewoonte te maken”, aldus Stefan.

Fit na covid

Stefan: “Dat we kwetsbaar zijn laat de coronapandemie ons schrijnend zien. Een ongezonde leefstijl en het hebben van een chronische ziekte zoals obesitas, of hart- en vaatziekten, maakt ons nog kwetsbaarder. Aan de andere kant is gezond leven juist jouw kans, en wetenschappelijk bewezen effectief. In deze herdruk met ‘Fit-na-covid’-special leggen we nog eens haarfijn uit welke periode we hebben doorgemaakt en hoe jij je kans kunt grijpen om je te bewapenen tegen de ernst van ziektes. Zo heb je direct invloed op de grootste pandemieën.”  

Van Fit4Surgery naar Fit4Life

De Fit4Surgery methode (in 4 weken klaargestoomd om fit een operatie in te gaan) waar dokter Stefan op promoveerde is met het boek toegankelijk gemaakt voor iedereen. Aangevuld met alle kennis om na vier intensieve weken training ook fit te blijven. Samen met vooraanstaande zorgprofessionals wordt een compleet inzicht gegeven in gezondheid. In haalbare stappen wordt verteld hoe je kunt verbeteren op het gebied van je gedrag, beweging, voeding en gebruik van intoxicaties zoals alcohol, roken en drugs. Maar ook hoe je invloed kunt hebben op je slaap, stresslevel en kwaliteit van leven. Met dit boek maak je fit zijn je nieuwe gewoonte.

Recensies

‘Het is een boek met een goed doordachte opzet, veel aandacht voor de belangrijkste aspecten van leefstijl, leuk en toegankelijk om te lezen, met een vleugje humor en met een duidelijke wetenschappelijke achtergrond.’ - Nieuws voor diëtisten

‘Er komt veel op de markt over dit onderwerp, maar vaak minder breed georiënteerd dan Fit4Life.’ - Medisch Contact

'De vele tips, tools, oefeningen en weekmenu's zijn praktisch toepasbaar. Een boek voor eenieder die op basis van zijn eigen motivatie interesse heeft in fit zijn of worden.’ - NBD Biblion

Door kennisexperts voor iedereen

Het boek is tot stand gekomen met bijdragen van veel experts en kennisinstituten waaronder: Professor Jaap Seidell, longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, Covid19 experts fysiotherapeut Anne-Loes van der Valk en sportarts Marieke van Vessem, chirurgen Emma Bruns en Gerrit Slooter, personal trainer Kevin van Zantvoort, Professor Erik Scherder, huisarts Ylva Onderwater, sportartsen Tessa Backhuijs en Goof Schep, het Institute for Positive Health, het Voedingscentrum, het Kennisinstituut Bier, SineFuma, en het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Fit4Life is reeds te bestellen via onder andere het Centraal Boekhuis en online.

Meer informatie via de website www.fit4life.club

Over Stefan van Rooijen

Stefan van Rooijen (32) is huisarts in opleiding en is gepromoveerd op de Fit4Surgery methode. Hij heeft als missie om een brug te slaan tussen de zorg en de praktijk. Want voorkomen is beter dan genezen. Vanuit dat motto werkt hij ook samen met artsen, fysiotherapeuten en sportcentra om Fit4Life te ontwikkelen tot jaarprogramma. In het Fit4Life jaartraject krijgen deelnemers stap voor stap meer kennis over gezonde gewoontes. Zo creëren ze een duurzaam fitter leven en worden ze Fit4Life. Daarnaast werkt hij vanuit de stichting Fit4Surgery, Radboudumc, en Chronisch ZorgNet aan een landelijk netwerk om iedereen Fit4Surgery te krijgen.

Laat het weten als u interesse heeft om Stefan te interviewen over zijn missie. Ook is het mogelijk om enkele kandidaten uit het jaartraject te spreken over wat hun (nieuwe) fitte gewoontes voor een invloed hebben op hun dagelijks leven. 

Gerda: “Ik volg een pilot van het Fit4Life Jaartraject in mijn sportschool en heb binnen een half jaar al mijn doel bereikt wat ik in een jaar wilde halen! Ik ben vijftien kilogram afgevallen en loop nu lange afstanden terwijl ik 6 maanden geleden om de paar honderd meter moest stoppen om uit te rusten.” 

Meer binnen de rubriek Zorg