My Prop zorgt voor meer starterswoningen en waardestijging voor iedereen

12 DEC 2022 08:30 | My Prop

Amsterdam, 14 november 2022 – Beheerder My Prop hoopt meer nieuwe starterwoningen te kunnen aanbieden namens eigenaren door reeds verhuurde starterswoningen met waarde potentie te selecteren en obligaties vanaf 95 euro voor 200 woningen gefaseerd aan te bieden, om zo waardestijging in vastgoed toegankelijk te kunnen maken voor iedereen.

Deelnemende investeerders en huurders ontvangen netto huurinkomsten (rente) en profiteren van waardeontwikkelingen op de lange termijn middels koerswinst verschil tussen nominale waarde en jaarlijkse taxatiewaarden. Vastgoed in Nederland heeft bewezen beter rendement te hebben ten aanzien van de beurs en is toegankelijker en ook leerzamer geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in het beleggen in vastgoed.

My Prop heeft inmiddels 30 jaar ervaring met beleggen in vastgoed en weet hierdoor de juiste locaties te selecteren met verwachte waardegroei, zodat het voor investeerders aantrekkelijk is om in te stappen.

De ontvangen opbrengsten, worden aangewend om nieuwe starters woningen en de verdere verduurzaming zoals warmtepompen te kunnen financieren. 

Werkwijze My Prop

My Prop besteed veel tijd bij selecties van woonpanden die moeten voldoen aan strenge selectiecriteria, zoals laag leegstandsrisico door aanhoudende verwachtte woning schaarste en locaties waar nog waarde groei te verwachten is en weinig schulden. My Prop heeft voornamelijk klassieke panden in beheer nabij centra met een lage hypotheekwaarde, tussen de 50- tot 65% loan to value (LTV) en zal maximaal 35% van de taxatiewaarde aan obligaties uitgeven namens de vastgoed eigenaar.

De proposities aangeboden via het softwareplatform My Prop zijn tevens leerzaam voor investeerders in vastgoed en bieden een volledig uitgewerkt overzicht van de financiële resultaten per beleggingspand met aanvullende informatie. De waardestijging wordt verstrekt op het moment als de deelnemer diens obligaties tussentijds verkoopt of wanneer het pand verkocht wordt naar verwachting na 7 tot 10 jaar. De netto huuropbrengsten (renten) worden per jaar direct gestort op de bankrekening van de deelnemer.

My Prop is geen aanbieder van financiële producten of effecten, maar uitsluitend een softwaretool voor investeerders, waarbij de desbetreffende vastgoed eigenaren de Aanbiedende en Uitgevende Instelling zijn van een obligatielening. Hiermee voldoet My Prop aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

 

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed