Hoofdrol voor Buddy Vedder in Het was Zondag in het Zuiden

25 APR 2023 07:00 | Toneelgroep Maastricht

Buddy Vedder gaat één van de hoofdrollen spelen in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. ‘Buddy Vedder is één van de meest veelzijdige entertainers van dit moment, we zijn zeer trots dat hij toetreedt tot de cast van de spektakelmusical’, aldus producenten Servé Hermans en Leon Thommassen.

Buddy Vedder speelt de Heilige Anthonius

Servé Hermans: ‘Buddy is een allround artiest en entertainer van het puurste soort. Musiceren, acteren, presenteren, hij draait er zijn hand niet voor om. In de gesprekken voorafgaand aan ons gezamenlijke avontuur treft de energie en het engagement van Buddy me steeds zeer. Ik gloei van trots dat we dit talent aan onze productie kunnen koppelen. Buddy zal de Heilige Anthonius gaan spelen, één van de hoofdrollen in Het was Zondag in het Zuiden. Als Heilige Anthonius wordt hij de verteller en het geweten van de musical. Hij zet de tijd stil en weer aan, hij manipuleert en neemt op die manier het publiek mee in het verhaal.’

Buddy Vedder: ‘Wanneer je de kans krijgt om samen met Toneelgroep Maastricht een voorstelling te maken, spits je de oren. Het verhaal is aangrijpend, actueel en speelt zich af in het voor mij vertrouwde Limburg. Als kind kwam ik hier vaak, omdat mijn grootouders in het Zuiden woonden. Ook zij hebben te maken gehad met de overstromingen en alles wat daarmee gemoeid ging. De rol zet mijn creatieve motoren op volle toeren, daagt mij muzikaal uit en maakt dat ik op acteergebied alles uit de kast moet halen. Maar iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een uitdaging het liefst met beide handen aanpak!’

Het was Zondag in het Zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de ramp als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar dat moet ze wel nog bewijzen op de radioredactie van Omroep Limburg. Haar ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop en hoogzwanger met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan. Het hele dorp komt samen om elkaar en hun dorp te beschermen. Burgemeester Laurens Ruiten denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Kaartverkoop en meer informatie via www.hetwaszondaginhetzuiden.nl.

 

Meer binnen de rubriek Entertainment