Ontzorg uzelf bij letselschadeclaims

15 FEB 2022 12:30 | Juridicas

Een ongeval is een uitermate ingrijpende gebeurtenis. Het moment zelf is natuurlijk ernstig, maar ook de gevolgen moet u niet onderschatten. Medische behandeling en herstel na een ongeluk kunnen vaak maanden of zelfs jaren duren, wat vervolgens een forse impact zal hebben op uw werk en woonomstandigheden. Het laatste waar u op zo'n moment aan wil denken zijn de kosten en wie deze gaat betalen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Door een goede jurist in de arm te nemen bent u dan misschien niet van uw lichamelijke klachten af, maar bent u wel heel wat kopzorgen lichter. Samen met u gaat een jurist na wat er precies gebeurd is en welke partijen erbij betrokken zijn, om zo uw letselschade zoveel mogelijk vergoed te krijgen. Letselschade Haaksbergen legt uit welke schade daarvoor in aanmerking komen.

Letselschade Haaksbergen legt uit wat letselschade is

Wie de woorden 'ongeval' en 'letselschade' hoort denkt ongetwijfeld aan een verkeersongeluk. Een ongeval kan zich echter op tal van manieren voordoen. Want wat als u bijvoorbeeld een medische behandeling heeft ondergaan, en uw klachten zijn juist verergerd in plaats van verminderd? Of wat als u tijdens een rondje hardlopen wordt gebeten door een agressieve hond? De wet biedt voor al deze categorieën mogelijkheden tot vergoeding van letselschade, volgens letselschade Haaksbergen. Hierbij is er ten eerste de directe schade, zoals de behandeling van uw lichamelijk letsel en eventuele spullen die door het ongeval beschadigd zijn geraakt. Ook de zogenaamde gevolgschade wordt meegenomen. Want wellicht heeft u over een bepaalde periode geen inkomen omdat u niet meer kunt werken. Of misschien is het letsel van een dusdanige aard dat u voortaan huishoudelijke assistentie of hulpmiddelen nodig heeft.

Hoe gaat het letselschadetraject in zijn werk?

Voordat kan worden vastgesteld of u in aanmerking komt voor vergoeding van letselschade moet een jurist eerst weten wat er gebeurd is. Letselschade Haaksbergen geeft aan dat er eerst een expert bij u langs komt om de zaak met u door te nemen. Aan de hand van uw verhaal maakt een jurist eerst een analyse van welke partij er volgens de wet verantwoordelijk is voor de geleden letselschade. Vervolgens maakt het team een berekening van de totale schade. Het vaststellen van de schadeposten doen zij in overleg met specialisten zoals medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen. Is de totale omvang van de geleden schade eenmaal bekend? Dan treedt het juridisch team in onderhandeling met de aansprakelijke partij en met betrokken verzekeraars. Uiteraard is het doel van deze onderhandelingen om tot een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te komen.

Wat kost een juridisch letselschadetraject?

De expert van letselschade Haaksbergen legt uit dat veel mensen natuurlijk maar wat graag juridische bijstand willen om hun letselschade vergoed te krijgen. Velen deinzen hier echter voor terug uit vrees voor de hoge kosten voor zulke juridische hulp. Voor deze mensen is er goed nieuws. Want een letselschadetraject kost u in de meeste gevallen geen cent. Dit komt doordat de aansprakelijke partij in beginsel degene is die betaalt voor onze diensten. Simpel gezegd komt dit er op neer dat degene die het ongeluk heeft veroorzaakt moet betalen. In de praktijk is het hier vaak de verzekeraar van de aansprakelijke partij die de portemonnee trekt, aldus letselschade Haaksbergen.

 

Meer binnen de rubriek Economie en geld