Woonveilig en het Canadese RSPNDR slaan handen ineen en ontwikkelen slimme alarmopvolging

16 FEB 2023 10:02 | WoonVeilig

Vanaf 7 februari 2023 biedt WoonVeilig, als eerste in Europa, een slimme alarmopvolgingsdienst aan: WoonVeilig Alarmwacht. WoonVeilig heeft samen met het Canadese beveiligingsbedrijf RSPNDR deze nieuwe dienst ontwikkeld. Met Alarmwacht is er binnen 30 minuten een professionele beveiliger ter plaatse wanneer een alarmmelding niet kan worden opgevolgd door de eigenaar.

WoonVeilig ontwikkelde in 2008 een totaal nieuwe beveiligingsoplossing: een alarmsysteem met een online alarmcentrale. Het alarmsysteem en andere producten zoals rookmelders en camera's kunnen eenvoudig zelf geïnstalleerd en bediend worden via een app. Bij een alarmmeldingen worden de eigenaar van de locatie en de contactpersonen direct geïnformeerd. Het kan voorkomen dat niemand bereikbaar is of niemand het alarm kan of durft op te volgen. Met WoonVeilig Alarmwacht kan er dag en nacht een professionele beveiliger worden opgeroepen. Dankzij de combinatie van de online alarmcentrale en de slimme technologie van RSPNDR is de alarmopvolging veel sneller en slimmer.

Het Canadese bedrijf RSPNDR is in eigen land koploper in de alarmopvolgings industrie doordat ze ‘Uber-achtige’ software hebben ontwikkeld die de basis vormt voor de slimme opvolging. Deze software selecteert op basis van de locatie van de beveiligers, verkeersdrukte en het adres van de woning of het bedrijfspand, de dichtstbijzijnde beveiliger die kan reageren.

Door het RSPNDR Cloud platform met slimme algoritmes te koppelen aan een groot landelijk netwerk van verschillende gecertificeerde beveiligers wordt de responstijd zo’n 39% sneller. Dit blijkt uit een onderzoek dat RSPNDR heeft uitgevoerd in Canada. 

De beveiliger schakelt direct de hulpdiensten in bij noodgevallen. Zo nodig onderneemt de beveiliger, in overleg met de eigenaar, stappen om de locatie weer veilig achter te laten. Na het afronden van de alarmopvolging, is er een complete rapportage, inclusief foto's, beschikbaar in de WoonVeilig App. Met Alarmwacht is de opvolging niet alleen slimmer gemaakt, maar door het gehele proces te automatiseren is het nu ook efficiënter en daardoor betaalbaarder.

Voor meer informatie over WoonVeilig Alarmwacht, bekijk www.woonveilig.nl/alarmwacht of de introductievideo: www.youtube.com/watch?v=05P1xYcvhXY.

Meer binnen de rubriek Huis en inrichting