Brabantse Serge viert jubileum: voor de vijfde keer 24 uur sporten voor het goede doel

29 JAN 2024 09:24 | Ronald McDonald Kinderfonds

Brabantse Serge viert bijzonder jubileum: voor de vijfde keer 24 uur sporten voor het goede doel 

De Brabantse Serge viert dit jaar een bijzonder jubileum met zijn team ‘Lekker Lekker Lôpe’: ze doen voor de vijfde keer mee aan HomeRun. HomeRun is onderdeel van HomeSport Events, hét sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op 29 en 30 juni 2024 gaat het team in 24 uur, 240 kilometer hardlopen om geld op te halen voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. “Je werkt als team toe naar een bijzonder weekend. Dat blijft prachtig om te doen. Bovendien heb ik er een mooie vriendengroep aan overgehouden”, aldus teamcaptain Serge.  

24 uur sporten 

Lekker Lekker Lôpe gaat deze sportieve uitdaging met veel plezier aan voor ‘hun’ Ronald McDonald Huis, een logeerhuis voor families met een ziek of revaliderend kind in het ziekenhuis. “We rennen mee voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. Dat is zo’n bijzonder Huis, waar ouders verblijven als hun kind revalideert bij Libra Revalidatie & Audiologie. Daar zetten wij ons graag 24 uur lang voor in”, vertelt Serge. HomeSport Events is hét 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers gaan in teamverband 500 kilometers wielrennen (HomeRide), 240 kilometer hardlopen (HomeRun) of 120 kilometer wandelen (HomeWalk), en dat in 24 uur. In 2024 start en finisht het evenement bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. 

Met hun deelname haalt team Lekker Lekker Lôpe geld op voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg, zodat families met een ziek of revaliderend kind ook in de toekomst een plek dicht bij elkaar hebben. Ze hebben een ambitieus doel. “De afgelopen jaren hebben we, alles bij elkaar opgeteld, al zo’n € 82.000 opgehaald. Met onze deelname dit jaar willen we de € 100.000 aantikken. Dat betekent dat we streven naar een opbrengst van € 18.000. Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost € 60. Als we ons doel halen, maken we met onze vijf deelnames aan HomeSport Events in totaal dus meer dan 1.600 overnachtingen mogelijk. Dat zou prachtig zijn.” Het team zet verschillende acties op touw om geld op te halen, waaronder een speciale loop op een motorcrossbaan in Den Dungen op 12 mei. 

Hardloopfanatiekelingen 

Het team deed de afgelopen jaren mee met een wisselend gezelschap. “Het begon allemaal bij Pascal en Geert. Pascal maakte in 2019 kennis met het event, nadat ze had geholpen als vrijwilliger op een checkpoint in Den Bosch, een rustlocatie voor deelnemers.” Pascal was direct verkocht. Samen met haar man Geert hebben ze het jaar daarop een team opgezet. Vrienden, buren en ouders die zelf in een Ronald McDonald Huis hadden verbleven, sloten zich aan bij het team. In het verleden renden ze mee voor Ronald McDonald Huizen in Nijmegen en Utrecht, maar de laatste jaren maken ze zich sterk voor Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant. “Inmiddels bestaat het team uit allemaal hardloopfanatiekelingen uit Brabant. Daarom rennen we voor het Huis in Tilburg, het dichtstbijzijnde Ronald McDonald Huis. Het is echt ‘ons’ Huis geworden.”   

Een bijzondere 24 uur 

Wat HomeSport Events zo bijzonder maakt? “Dat is bijna niet te omschrijven. Het is zo’n bijzonder weekend. Je bent 24 uur met elkaar op pad, slaapt niet of nauwelijks, en ontmoet andere teams met elk een eigen verhaal. Het is één groot feest en heel leuk om te doen. Niet alleen het weekend zelf, maar ook de weg ernaartoe. Je doet het samen met je team: van trainen en fondsenwerven tot 24 uur hardlopen in het laatste weekend van juni.”  

Serge en z’n teamleden staan te popelen om van start te gaan op zaterdag 29 juni. “We starten en finishen in Arnhem. Een hele mooie omgeving, dus ik kan niet wachten om te zien op welke plekken we dit jaar komen. Eigenlijk zou iedereen het een keer moeten meemaken. Meedoen aan HomeSport Events geeft zo’n kick.” 

Wil je team Lekker Lekker Lôpe sponsoren of met je eigen team meedoen aan HomeSport Events? Kijk dan op homesportevents.nl.  

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen