Nieuwe verzorgingsproducten met matcha gaan huidveroudering effectief tegen

21 MRT 2024 11:56 | JOY of MATCHA

De Japanse groene thee matcha is - naast een ultragezond drankje - ook een effectief ingrediënt voor huidverzorgingsproducten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat de stoffen in matcha een positief effect hebben op de huid. Het bedrijf JOY of MATCHA speelt hierop in met de lancering van twee nieuwe matcha-verzorgingsproducten, die huidveroudering beloven tegen te gaan.

Dat matcha – naast de vele andere gezondheidsvoordelen die het biedt - goed is voor de huid, komt onder andere door de hoge concentratie aan antioxidanten die matcha bevat. Ronny Weltens, oprichter van JOY of MATCHA, zegt hierover:

“Antioxidanten zijn goede stoffen die elke dag de strijd aangaan met gevaarlijke vrije radicalen, deeltjes die veel schade kunnen aanrichten in je lichaam. Het is wetenschappelijke bewezen dat vrije radicalen op de lange termijn leiden tot tal van ziektes en dat ze bijdragen aan huidveroudering. Antioxidanten gaan die processen van huidveroudering en het ontwikkelen van ziektes dus tegen.”

Ook nuttig voor acne-gevoelige huid

Naast dat matcha effectief is voor het tegengaan van huidveroudering, is het ook nuttig gebleken voor de behandeling van de acne-gevoelige huid. Dit komt door de tannines die in matcha te vinden zijn. “Tannines, zoals catechine, helpen bij het verminderen van overtollige olieproductie, hebben antivirale en antibacteriële eigenschappen en hebben samentrekkende effecten op de huid. De huid wordt hierdoor een stuk rustiger en puistjes laten minder snel van zich zien", aldus Ronny Weltens.

Bescherming tegen schadelijke factoren van buitenaf

Het lichaam wordt ook met antioxidanten en tannines gevoed als men matcha binnenkrijgt middels thee of een smoothie. Het voordeel van matcha smeren op de huid is echter dat de huid zo direct al wordt beschermd tegen schadelijke factoren van buitenaf. Denk aan straling van de zon. Het risico dat gevaarlijke vrije radicalen en bacteriën het lichaam binnendringen vanaf de buitenkant, wordt zo beperkt.

Groeiende populariteit matcha

Ondanks de vele voordelen die matcha als huidverzorgingsproduct biedt, is dit fenomeen in de cosmeticawereld nog relatief onbekend. JOY of MATCHA is één van de eerste matcha-verkopers die hiermee op de markt komt. Oprichter Ronny Weltens verwacht echter dat de populariteit snel een hoge vlucht zal nemen:

“Matcha heeft zich in rap tempo op de kaart gezet als ‘superfood’. Het is een kwestie van tijd tot matcha ook in de schappen ligt als huidverzorgingsproduct. Onder de consument is er steeds meer vraag naar goede verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten en de nieuwe matcha-verzorgingsproducten sluiten daar perfect op aan.”   

 Over JOY of MATCHA

Vanuit de missie ‘For a better you’ verkoopt het bedrijf JOY of MATCHA producten van matcha die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Denk aan producten voor de innerlijke gezondheid zoals thee, voedingssupplementen of matcha-poeder voor in je smoothie, matcha latte of shake. Maar ook producten voor het uiterlijk, zoals de nieuwe matcha-verzorgingsproducten die specifieke voordelen bieden zoals het tegengaan van huidveroudering. De producten van JOY of MATCHA zorgen voor meer energie, een betere concentratie, een betere vetverbranding en het tegengaan van ziektes.

Meer binnen de rubriek Haar en beauty