1.300 HomeSporters non-stop de komende nacht in

24 JUN 2023 22:43 | Ronald McDonald Kinderfonds

24 uur sporten voor families met een ziek kind in Ronald McDonald Huizen 

De ruim 1.300 sportievelingen - die de uitdaging van 24 uur non-stop sporten zijn aangegaan - zijn begonnen aan de nachtelijke etappes van HomeSport Events. Inmiddels hebben ze al honderden kilometers door heel Nederland afgelegd. De opbrengst van het evenement, 1.455.065 euro, is voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Vanmiddag om 13.00 uur zijn de HomeSporters vertrokken bij het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. In teams zetten ze zich in om 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. Dag en nacht, dwars door Nederland. Allemaal voor dat ene doel: families met een ziek kind dicht bij elkaar brengen.

Vermoeid de nacht in

In onder meer Tilburg, Enschede en Holten maken de sporters zich op voor de nachtelijke etappes. Vanaf hier wordt het doorzetten. Morgenochtend gaan alle teams weer richting de finish in Zwolle. Daar worden ze feestelijk onthaald. Ze hebben er dan 24 uur non-stop sporten op zitten. Deze 24 uur staat symbool voor de zorg van families voor hun zieke kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

Fotocredits: Wouter Roosenboom

Dwars door Nederland 

De wielren-, hardloop- en wandelroutes van HomeSport Events leiden door heel Nederland: van Zwolle tot Rotterdam, Tilburg, Nijmegen en Apeldoorn. De sporters leggen indrukwekkende afstanden af: de HomeRiders fietsen 500 kilometer, de HomeRunners 240 kilometer Daarbij passeren de sporters diverse Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. 

Doneer of kom langs  

In totaal hebben de HomeSporters al 1.455.065 euro opgehaald en de tellers lopen nog door tot en met 25 juni. Ook doneren? Ga naar homesportevents.nl. Benieuwd naar de sporters? Kom ze op 24 of 25 juni toejuichen bij een van de cheerpoints onderweg.  

Meer weten over HomeSport Events? Ga naarhomesportevents.nl

Kijk hier de tours van 2022 terug: https://youtu.be/By-z-UQ0P1U

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen