Olympisch kampioene Miho Takagi krijgt Nederlandse sponsor Proud People

03 NOV 2022 11:48 | Proud People

Vanaf dit seizoen heeft Team Miho Takagi in Proud People een nieuwe sponsor gevonden. De Japanse Miho Takagi behaalde in februari dit jaar nog olympisch goud op de 1000 meter in Beijing. Ze werkt sinds deze zomer met Nederlands succescoach en voormalig bondscoach van Japan, Johan de Wit. Samen bouwen ze aan een eigen team. Nu komt daar dus een nieuwe Nederlandse samenwerking bij.

Johan de Wit: “Wij zijn bezig om een schaatsploeg op te zetten richting de Olympische Spelen van 2026 in Milaan. Met Proud People hebben we een Nederlandse sponsor gevonden die ons een heel mooie zet in de goede richting geeft. Het DNA en de dynamiek die het bedrijf uitstraalt past precies bij de manier hoe wij onze ploegleiding en structuur willen geven. Naast sponsor dus ook voorbeeld.”

Met de samenstelling van een professioneel eigen team ontstond dus ook het contact met Proud People. Volgens Marc Schram, directeur van Proud People, is het een perfecte match: “Wij zochten naar een unieke mogelijkheid om vorm te geven aan onze liefde voor topsport in combinatie met een sportteam dat dezelfde waarden uitdraagt als Proud People. Johan de Wit bleek een duidelijk plan te hebben waaruit gedrevenheid, hard werken en teamgeest zullen bijdragen om uit te groeien tot de beste in je vak. Deze missie sluit naadloos aan bij de ambitie van Proud People”.

Team Miho traint voornamelijk in Nederland ter voorbereiding op de grote schaatswedstrijden. Mede door deze basis ontstaat een unieke mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan tussen de Japanse olympisch kampioene en het Nederlandse Proud People.

Meer binnen de rubriek Regionaal bedrijfsnieuws