YES & you en Montgó Lifestyle lanceren retreat voor getroffen gezinnen toeslagenaffaire

22 OKT 2024 08:07 | Yes & you B.V.

Arnhem/Lliber, 22 oktober 2024 – YES & you, onder leiding van Jessica Badloe, lanceert in samenwerking met Montgó Lifestyle een nieuw initiatief: het ‘Nieuwe start: samen sterk deze Kerst’ retreat. Dit retreat, speciaal ontworpen voor gezinnen die zijn benadeeld door de toeslagenaffaire, biedt de kans om in een veilige, serene omgeving aan herstel te werken. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door overheidssteun, waardoor deelname voor getroffen gezinnen mogelijk is. Het retreat is beschikbaar op basis van gemeentelijke verwijzing en sluit aan bij het persoonlijke herstelplan van de deelnemers.

Terugwinnen van de regie en veerkracht

Jessica Badloe, oprichter van YES & you en zelf benadeeld in de toeslagenaffaire, benadrukt het belang van dit retreat: ‘Het onrecht dat velen van ons hebben ervaren, heeft diepe sporen nagelaten. Toch is het mogelijk om deze pijn om te zetten in kracht en nieuwe mogelijkheden. Dit retreat gaat niet over slachtofferschap, maar over veerkracht, vooruitgang, en het terugpakken van de regie over je eigen leven.’

Een holistische aanpak in een rustgevende omgeving

Rogier Buningh, oprichter van Montgó Lifestyle en ervaringsdeskundige op het gebied van trauma, licht toe: “Bij Montgó Lifestyle draait het om het creëren van een veilige ruimte waar mensen zichzelf kunnen herontdekken en herstellen. Dit retreat biedt gezinnen de mogelijkheid om in een serene omgeving los te komen van de dagelijkse hectiek en in alle rust te werken aan hun herstel.”

De behandeling omvat therapieën zoals mindfulness, gezinscoaching en emotionele begeleiding, die allemaal gericht zijn op het herstellen van balans en het stimuleren van persoonlijke groei.

Samenwerking voor herstel

YES & you heeft een breed netwerk binnen de zorg en maatschappelijke organisaties, wat dit retreat mogelijk maakt. Montgó Lifestyle biedt, vanuit hun locatie in Spanje, een holistische en effectieve benadering van herstel waarbij zowel lichaam als geest centraal staan. De samenwerking tussen YES & you en Montgó Lifestyle biedt gezinnen kans op diepgaand herstel en duurzame verandering.

Aanmelding en voorwaarden

Voor aanmelding voor het retreat is een verwijzing van de gemeente noodzakelijk. Het retreat moet aansluiten bij het plan van aanpak gericht op herstel. Wanneer de deelnemer bereid is een commitment aan te gaan en de gemeente instemt, kan er worden overgegaan tot het inplannen van een kennismakingsgesprek. Het retreat wordt mogelijk gemaakt door overheidssubsidies, zodat gedupeerde gezinnen van de toeslagenaffaire kunnen deelnemen. Aanmelden kan via info@yes-you.nl of de website van YES & you, waar meer informatie beschikbaar is.

Praktische informatie

Het ‘Nieuwe start: samen sterk deze Kerst’ retreat vindt plaats in de weken rondom kerst en nieuwjaar bij Montgó Lifestyle in Lliber, Spanje. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, dus vroegtijdige aanmelding is belangrijk.

Over YES & you

YES & you is een laagdrempelige en interculturele zorgorganisatie. Zij bieden ondersteuning aan mensen van alle leeftijden.  

Voor mensen met psychische of sociale problematiek en/of gezinnen die baat hebben bij begeleiding om weer actief deel uit te maken van de samenleving. Het vergroten van de zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving staat centraal om een zo zelfstandig en gelukkig mogelijk leven te kunnen leiden. Zij ondersteunen cliënten bij hun directe problemen en hebben ook aandacht voor de achterliggende oorzaak. YES & you focust op het toenemen van kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving, ervaren dat je ertoe doet en in toenemende mate zelf weer de regie pakken. Zij geloven dat de geboden hulp pas duurzaam is als iemand uiteindelijk zelf de regie kan voeren over zijn leven.

Link naar Yes &you: https://yes-you.nl/nieuwe-start?utm_source=montgo_yesyou&utm_medium=organic&utm_campaign=persbericht_toeslagenaffaire

Over Montgó Lifestyle

Montgó Lifestyle biedt luxe retraites aan in Spanje, met een holistische aanpak die gericht is op het bevorderen van fysiek en mentaal welzijn. Met hun serene locatie in het achterland van de Costa Blanca bieden ze een rustgevende omgeving voor persoonlijke en gezinsgerichte zorgprogramma’s.

Link naar Montgó Lifestyle: https://www.montgolifestyle.com/kennisbank/nieuwe-start-samen-sterk-deze-kerst-retreat-voor-gezinnen-van-de-toeslagenaffaire?utm_source=montgo_yesyou&utm_medium=organic&utm_campaign=persbericht_toeslagenaffaire

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid