Week tegen Eenzaamheid: Albert Heijn en Resto VanHarte brengen buurtbewoners samen

19 SEP 2024 11:37 | Stichting VanHarte | Resto VanHarte

Van 26 september tot en met 2 oktober is de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In deze week slaan sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn opnieuw de handen ineen om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Op ongeveer 45 locaties door het hele land organiseren zij gezamenlijk sfeervolle ontmoetingsdiners, waarbij Albert Heijn de boodschappen sponsort. Iedereen uit de regio Alkmaar die houdt van lekker eten en nieuwe mensen wil leren kennen, kan zich inschrijven voor een diner via www.restovanharte.nl/alkmaar

In Alkmaar vinden de diners plaats in:

·       Wijkcentrum Overdie op Van Maerlantstraat 8-10 op dinsdag 1 oktober

·       Alkmaar Hoeverstaete op Terborchhof 1 op woensdag 2 oktober

Albert Heijn medewerkers nodigen klanten uit voor een maaltijd

Gedurende de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn klanten uit om samen te komen dineren bij Resto VanHarte. Dit gebeurt via het Allerhande magazine, via posters in de winkels en online. Daarnaast worden er in Albert Heijn-winkels in de buurt van de Resto VanHartelocaties dinerbonnen uitgedeeld aan mensen die hun sociale netwerk willen uitbreiden. Zij mogen een keertje gratis komen mee-eten bij Resto VanHarte.  

Samen soep eten tegen eenzaamheid

Albert Heijn-klanten kunnen ook zelf een steentje bijdragen tegen eenzaamheid. Van 23 september tot 6 oktober doneert Albert Heijn 50 cent van elk verkocht verspakket tomatensoep aan Resto VanHarte. Door deze week een verspakket tomatensoep te kopen, help je dus eenzaamheid te verminderen en breng je mensen samen aan de eettafel. Klanten die samen eten mogelijk willen maken, kunnen hun AH Miles doneren op AH.nl/voorelkaar. Rechtstreeks doneren tegen eenzaamheid in Alkmaar kan ook via www.restovanharte.nl/alkmaar

Iedereen is welkom

Iedereen is van harte welkom om mee te eten of om mee te helpen bij de diners van Resto VanHarte. De diners starten om 18.00 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is 8 euro. Mensen met een Alkmaarpas betalen 5 euro. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.restovanharte.nl of telefonisch via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar. Iedereen kan zich op een bepaald moment in het leven eenzaam voelen. Dan is het fijn om een plek in de buurt te hebben waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. Bij Resto VanHarte geniet je samen met buurtgenoten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor maximaal acht euro. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen