'Internationaal performancefestival Feeling Curious? is terug'

15 JUL 2024 14:05 | Stichting Theater Rotterdam

Van activistisch politiek theater tot persoonlijke verhalen, Feeling Curious? juicht het ongewone toe en moedigt het onbekende aan. Tussen 25 september en 5 oktober is het toonaangevende internationale performancefestival terug in Theater Rotterdam. Dit jaar met het thema humanity & curiosity. Tien dagen performances, films en events, met acht premières van onder anderen Hofesh Shechter, Fouad Boussouf, Stefan Kaegi.

Humanity & curiosity

Fouad Boussouf opent het festival met Fêu; en krachtige dansvoorstelling over gelijkwaardigheid en collectieve energie. Tien uiteenlopende vrouwen dansen in een oneindige cirkel. De performance bevat een empathische visie van hoop en vat het thema van deze editie samen: humanity & curiosity

De nieuwe Hofesh Shechter

Theatre of Dreams, het nieuwe werk van Hofesh Shechter, gaat tijdens Feeling Curious? in première in Nederland. Shechter maakte het werk in coproductie met Theater Rotterdam, waar hij de komende jaren artist in residence is. Theatre of Dreams is een ode aan de verbeelding. Als choreograaf, filmmaker en componist, verkent Shechter de menselijke psyche en duikt hij diep in de fantasie en het onderbewuste.  

Een ambassade voor Taiwan

Naar aanleiding van de voorstelling This is not an Embassy (Made in Taiwan) van Rimini Protokoll en Stefan Kaegi richt Theater Rotterdam tijdens Feeling Curious? een tijdelijke ambassade op voor Taiwan. Door middel van gesprekken, films, muziek en eten wordt de geschiedenis en cultuur van een land belicht dat op papier niet bestaat.

Focusartiest Alice Ripoll 

De Braziliaanse Alice Ripoll is de focusartiest van deze editie. Ripoll is internationaal bekend met haar methode, waarmee ze samen met dansers uit de favela's van Rio de Janeiro de voorstelling aCORdo maakte. Tijdens Feeling Curious? is aCORdo te zien en deelt Ripoll haar beroemde methode met dansers en makers en bezoekers door middel van workshops en lezingen.

De programmering

Mette Ingvartsen toont haar solo RUSH, gebaseerd op haar oude werk, waar ze in Denemarken een oeuvreprijs voor heeft ontvangen. Andere internationale namen op het programma zijn Joshua Serafin, Eivind Seljeseth, François Chaignaud, Rébecca Chaillon en Marco da Silva Ferreira. Theater Rotterdams eigen maker Dalton Jansen gaat in première met zijn nieuwe werk JAH! en Wunderbaum speelt hun Italiaanse voorstelling Il Disperato.

Feeling Curious?

Feeling Curious? viert diversiteit, juicht het ongewone toe en omarmt het onbekende. Tien dagen lang staat Theater Rotterdam binnen en buiten haar zalen in het teken van de diverse programmering van het performancefestival. Van activistisch politiek theater tot persoonlijke verhalen, Feeling Curious? nodigt het publiek en de makers uit om tijdens het festival zorgen, verlangens en inspiratie met elkaar te delen door middel van verdiepende programma’s, talks, kunst, feest, workshops en andere communityevents. 

Voor meer informatie, interviewverzoeken of perskaarten, neem contact op met: meredith.daenen@theaterrotterdam.nl

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur