Weekendweer: hoge temperaturen, maar ook wat regen

17 OKT 2024 14:08 | Meteovista

Het weekend begint wisselvallig met op zaterdag vooral in het oosten perioden met regen. In de loop van de ochtend wordt het overal droger en mogelijk breekt in de namiddag de zon nog even door. Met maxima van 16 of 17 graden is het zacht. Zondag verloopt een lange tijd droog, maar de bewolking overheerst. In de avond kan vooral in het westen wat lichte regen vallen. Aan de temperatuur verandert weinig

De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met veel bewolking, soms wat regen, maar ook af en toe droge momenten. Zowel donderdag als vrijdag verwachten we maxima van 16 tot 20 graden. Daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het halverwege oktober een graad of 14.

Nat begin van het weekend

Het weekend begint regenachtig als gevolg van een grootschalig regengebied dat van noord naar zuid over het land trekt. In de nacht naar zaterdag trekt dit regengebied al over het land heen en vooral de oostelijke helft lijkt hier mee te maken te krijgen. Het is nog onzeker hoe westelijk dit regengebied komt. In de loop van de ochtend trekt de meeste regen via het noordoosten het land uit en in de namiddag is het op de meeste plaatsen droog. Mogelijk breekt de zon zo nu en dan even door. Op de meeste plaatsen wordt het 16 of 17 graden.

Zondag grotendeels droog

De tweede weekenddag begint overal droog met mogelijk enkele opklaringen. Veel zon hoeven we niet te verwachten, want al vrij snel neemt vanaf het westen de bewolking weer toe. Neerslag valt er echter niet uit. Pas in de avond kan in het westen wat (lichte) regen vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter de hele dag droog. Het wordt 16 tot 18 graden bij een matige tot aan zee vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind.

Aanhoudend zacht

Na het weekend blijft het zacht met maxima die op de meeste plaatsen ruim boven de 15 graden uitkomen. Maandag is de paraplu nog wel nodig, maar de dagen daarna is het vaak droog. Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk buitenweer.

Het bericht: https://www.meteovista.be/nieuws/17-10-2024-weer-weekend

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws