Nederlands cyberbeveiligingsbedrijf Eye Security beveiligden Oekraïense EK-wedstrijd

12 JUL 2024 15:00 | Eye Security

De schaduwzijde van het EK

Nederlands cyberbeveiligingsbedrijf Eye Security beveiligden Oekraïense EK-wedstrijd

12 juli, 2024, Den Haag - Gezien de verhoogde risico's rond de deelname van het Oekraïense team aan UEFA Euro 2024, schakelde D.LIVE de hulp in van Eye Security om verstoringen door cyberaanvallen tijdens de wedstrijd op 21 juni tegen Slowakije te voorkomen.

Cyberaanvallen bij grote evenementen zoals de ESC-finale en DDoS-aanvallen tijdens verkiezingen baarden D.LIVE zorgen. Hoewel UEFA de organisatie en uitzending van de wedstrijden beveiligde, wilde D.LIVE, als exploitant van de arena en partner van Host City Düsseldorf, geen enkel risico nemen voor de Fan Zones en begeleidende activiteiten. Daarom werd Eye Security ingeschakeld voor extra toezicht en dreigingsdetectie.

Eye Security, opgericht door voormalig medewerkers van de AIVD en MIVD, brengt een unieke expertise en diepgang in cyberbeveiliging mee. Deze achtergrond stelt Eye Security in staat om bedreigingen op een zeer hoog niveau te detecteren en af te weren. Voorafgaand aan Euro 2024 ondersteunde Eye Security D.LIVE met aanvullende diensten, advies en monitoring. Samen met de stad Düsseldorf en UEFA zorgde D.LIVE voor de organisatie van de wedstrijden in de Merkur Spielarena en de Fan Zones.

Tijdens de Oekraïne-wedstrijd hield Eye Security de systemen nauwlettend in de gaten om aanvallen direct te kunnen detecteren en afweren. Door de zorgvuldige bescherming en voorbereiding was dit echter niet nodig. Voor het toernooi voerden Eye Security en partners uitgebreide veiligheidscontroles uit om kwetsbaarheden systematisch te elimineren.

Michael Bassier, Chief Information Security Officer bij D.LIVE, benadrukte: “Onze missie is om mensen te verenigen door middel van hoogwaardige evenementen en tegelijkertijd hun veiligheid tegen cyberonderbrekingen te waarborgen.”

Piet Kerkhofs, CTO van Eye Security, voegde hieraan toe: “Het is een eer dat onze expertise wordt erkend en vertrouwd. Het toevoegen van extra beveiligingslagen binnen strakke deadlines vereist flexibiliteit en vakkennis. Het helpen van onze klanten in uitdagende tijden is een kernwaarde van Eye Security.”

Dankzij deze maatregelen kon D.LIVE het voetbalevenement met 3 Fan Zones en 5 wedstrijden in Düsseldorf succesvol en zonder verstoring organiseren.

In 2023 meldden Duitse autoriteiten een toename van 28% in cyberaanvallen door buitenlandse daders. De voortdurende digitalisering en toenemende connectiviteit brengen risico’s met zich mee, waarbij ransomware een groot probleem blijft. Cyberaanvallen onderstrepen het belang van waakzaamheid ten aanzien van cyberrisico's.

Over D.LIVE

D.LIVE is een toonaangevend evenementenmanagementbedrijf in Duitsland. Met ongeveer 10.000 evenementen en meer dan 50 miljoen bezoekers staat D.LIVE aan de voorhoede van live-ervaringen. Hun internationale team zorgt voor naadloze verbindingen tussen artiesten, publiek en emoties. Gevestigd in Düsseldorf blijft D.LIVE de wereld van live entertainment vormgeven.

Over Eye Security

Eye Security biedt hoogwaardige bescherming voor bedrijven, met 24/7 monitoring, snelle reactie op cyberaanvallen en toegankelijke verzekeringen. Dit hoogwaardige totaalpakket is beschikbaar tegen betaalbare prijzen, zodat elk bedrijf kan profiteren van topbescherming

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media