Grote vraag naar interim managers

13 MEI 2022 12:19 | Lime Search & Connection

De krappe arbeidsmarkt is voor een bedrijf op alle niveaus voelbaar. U kunt lastig aan personeel komen en moet meer moeite doen om uw goede mensen te behouden. Aan de andere kant merkt u dat er ook op bestuurlijk niveau een druk ligt. De markt verandert snel en u moet niet alleen mensen in huis hebben om hierop in te spelen, maar ook de expertise om dit aan te pakken. Een oplossing hiervoor ligt bij interim management.

Wat is interim management?

Van oudsher wordt interim management ingezet om tijdelijke organisatorische of bestuurlijke dilemma's binnen een bedrijf op te lossen. Dit kan zijn omdat er bijvoorbeeld een fusie plaatsvindt binnen bedrijven, of een reorganisatie. Maar interim management kan ook toegepast worden op het moment dat er behoefte is aan een specifieke expertise die u niet zelf, of binnen uw bedrijf, kunt invullen als het bijvoorbeeld gaat om het veranderen van administratieve procedures of het implementeren van een nieuw automatiseringssysteem.

Hoe komt u aan een deskundig interim management?

Op het moment dat u de keuze maakt om gebruik te maken van de diensten van een interim management is het noodzakelijk dat u een kundige en betrouwbare partij vindt. Het aantal zelfstandigen dat in de sector interim management werkzaam is, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dat is op zich een voordeel want daardoor is er veel keuze. Het nadeel is dat u met uw zoektocht veel tijd kwijt kunt zijn. En tijd heeft u in dit stadium niet. Maak daarom gebruik van een specialist die u helpt om de juiste partij voor uw bedrijf te vinden.

Wat doet een gespecialiseerd bureau voor u?

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bemiddelen tussen het interim management en uw bedrijf, heeft een aantal voordelen. Ten eerste kennen zij de markt. Dat betekent dat zij een groot netwerk hebben van interim managers die in specifieke bedrijfstakken werkzaam zijn. Daardoor weet u zeker dat u in contact komt met iemand die kennis heeft van uw branche. Daarnaast wordt uiteraard ook gekeken naar de taken die het interim management uit moet voeren. Gaat het om aan-en verkopen of herstructurering van uw organisatie? Of heeft u vooral behoefte aan een quick scan van een specifiek onderdeel van uw onderneming? Omdat uw wensen specifiek zijn, is het prettig als er al voor u een voorselectie wordt gemaakt van de geschikte kandidaten.

Bespaar tijd en profiteer van het beste resultaat

Natuurlijk bent u bij de selectieprocedure betrokken, maar niet zo intensief dat het u veel tijd kost. U geeft uw wensen en eisen aan en u wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van het selectieproces. Omdat het in sommige situaties dringend kan zijn, krijgt u binnen 48 uur een lijst met de meest geschikte kandidaten. Die bovendien op korte termijn beschikbaar zijn. U kunt er zeker van zijn dat het voorgestelde interim management past bij uw bedrijfscultuur en de know-how heeft om de opdracht uit te voeren. Bovendien wordt er ook gekeken of de kandidaat binnen uw team past. Op deze manier heeft u binnen korte tijd een deskundig interim management, terwijl u gewoon door heeft kunnen werken.

 

Meer binnen deze rubriek