Door Nederlanders ontworpen club in Wuhan opent na jaren vertraging met Armin van Buuren

24 MEI 2023 09:11 | Twofiftyk

De door het Nederlandse Twofiftyk ontworpen club Forever in het Chinese Wuhan heeft na jarenlange vertraging vanwege de coronapandemie eindelijk zijn deuren geopend. Met het eerste optreden van Armin van Buuren zijn de lockdowns in het land definitief voorbij en staat de deur voor westerse artiesten en podium designers weer wagenwijd open.

Foto: Bart Heemskerk

Twofiftyk ontwerpt en bouwt over de hele wereldpodia en shows voor artiesten, met name in de hardcore, dance en techno industrie. Het bureau ontwerpt onder meer de drone- en lichtshows voor het Electric Daisy Carnaval in Las Vegas, het grootste dancefestival van de VS, maar ook voor de Formule 1. Daarnaast ontwierp het (drone) shows voor artiesten als Björk en Davina Michelle. 

Begin 2021 werd Twofiftyk door de eigenaren van Forever in Wuhan gevraagd een ontwerp voor de club te maken. Compleet met podium, decor, licht, geluid en videoschermen. De club is gevestigd in een voormalig winkelcentrum en is met een capaciteit van zo’n 7000 bezoekers vergelijkbaar met AFAS live in Amsterdam. Het ontwerp en de bouw liepen door de coronapandemie - die in Wuhan begon - echter forse vertraging op. Ook terwijl in de rest van de wereld alweer artiesten konden optreden en dancefestivals werden gehouden, waren er in China nog regelmatig lockdowns.

Foto: Bart Heemskerk

Afgelopen maand werd Forever eindelijk geopend. De eerste westerse artiest die er optrad was Armin van Buuren, medio mei. ,,Het was heel moeilijk om in coronatijd verder te bouwen”, vertelt Operations Manager Dennis de Klein van Twofiftyk. ,,Dit vanwege alle lockdowns in China. Die hebben veel roet in het eten gegooid. Uiteindelijk hebben we de klus in januari afgerond en is de club eind april, begin mei geopend. Nu de lockdowns voorbij zijn en ook de Chinezen weer uitgaan, merken we dat de deur voor westerse artiesten en ontwerpbureaus zoals wij weer open staat.”

Twofiftyk richtte club Forever in met grote en kleine kroonluchters in de vorm van bloemblaadjes. Die kunnen op alle mogelijke manieren bewegen en alle kleuren krijgen. De LED-videoschermen hebben ook die vorm. Verder bestaat het decor onder meer uit klassieke Italiaanse balkons en balustrades, maar in een moderne uitvoering.

Foto: Bart Heemskerk

Voor meer beeldmateriaal zie: https://www.dropbox.com/sh/mhwu7wivib14m45/AAAquyw7QFxx4I5WN5BsHIFwa?dl=0

Meer binnen de rubriek Entertainment