VAN-Jorn buscamper winnaar Camper van het Jaar 2025

02 OKT 2024 13:00 | NKC

NKC en ANWB maken de winnaars bekend van de Camper en Caravan van het Jaar 2025. Dit jaar valt de innovatieve VAN-Jorn modulaire buscamper in de prijzen als Camper van het Jaar, terwijl de luxe en betaalbare Tabbert Cazadora wordt uitgeroepen tot Caravan van het Jaar. Beide voertuigen krijgen lof voor hun innovatie, kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding, waarmee ze perfect inspelen op de wensen van de moderne kampeerder.

Camper van het Jaar 2025: VAN-Jorn modulaire buscamper

De titel Camper van het Jaar 2025 gaat naar de VAN-Jorn, een nieuw Nederlands merk dat indruk maakt met zijn modulaire en flexibele benadering van camperbouw. De basis van de VAN-Jorn is een geïsoleerde en gestoffeerde bestelbus, zoals een Mercedes-Benz Sprinter of een model van Stellantis, die met behulp van een modulair systeem volledig naar eigen smaak kan worden ingericht.

De jury prijst de innovatieve, uitwisselbare modules waarmee kampeerders hun camper geheel naar eigen wens kunnen indelen. Een uniek kenmerk is de badkamermodule met douche en toilet, wat in dit segment vrijwel ongezien is. Het gebruik van duurzame materialen zoals hout en aluminium, in combinatie met organische vormen, zorgt voor een ruimtelijk en milieubewust ontwerp. Deze flexibele indeling biedt veel mogelijkheden voor beginnende camperaars, terwijl de hoogwaardige afwerking ook ervaren kampeerders aanspreekt.

De VAN-Jorn is verkrijgbaar vanaf € 70.000, waarbij het interieur apart kan worden aangeschaft vanaf € 30.000.

Caravan van het Jaar 2025: Tabbert Cazadora

De Tabbert Cazadora wordt uitgeroepen tot Caravan van het Jaar 2025. Tabbert, onderdeel van Knaus, introduceert met de Cazadora-serie een opvolger van de Da Vinci-serie. Deze luxe caravan biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en blinkt uit in afwerking en functionaliteit.

De jury prijst de FoldXpand-achterwand, die 10 cm extra ruimte creëert, en het stevige Dyonic chassis, dat bijdraagt aan de duurzaamheid en rijstabiliteit. Ook de handige servicebox, die toegang geeft tot alle belangrijke voorzieningen via één luik, wordt positief beoordeeld. Binnenin valt de Tabbert Cazadora op door de warme sfeer, dankzij de combinatie van donkere houttinten, luxe bekleding en sfeervolle verlichting. De zorgvuldig afgewerkte details, zoals de soft-close bovenkastjes en trilvaste legplanken, verhogen het comfortniveau.

De Tabbert Cazadora is verkrijgbaar vanaf € 27.890.

Samenwerking tussen NKC en ANWB

De prijzen voor de Camper en Caravan van het Jaar 2025 komen voort uit een samenwerking tussen de NKC en ANWB Kamperen. De voertuigen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury op aspecten zoals innovatie, bouwwijze, ontwerp en prijs-kwaliteitverhouding. Zowel de VAN-Jorn als de Tabbert Cazadora komen als overtuigende winnaars uit de bus. Met deze prijzen willen NKC en ANWB de verdere ontwikkeling van innovatieve en gebruiksvriendelijke kampeervoertuigen stimuleren.

Over NKC

NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) is met ca. 70.000 leden en een bereik van ca. 1 miljoen camperliefhebbers de grootste camper community van Europa en biedt haar leden advies, ondersteuning en inspiratie voor alles wat te maken heeft met het camperleven. De organisatie is een toonaangevende autoriteit op het gebied van camperreizen en zet zich in voor duurzaam kamperen, innovatie en een optimale dienstverlening voor haar leden. De dienstverlening bestaat onder andere uit: verzekeringen, (groeps)reizen, events, belangenbehartiging op het gebied van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen en -stallingen. 

Embargo tot woensdag 2 oktober, 13:00 uur.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme