Première Kruimels in regie van Jouman Fattal

11 OKT 2023 09:00 | Toneelgroep Maastricht

Première Kruimels in regie van Jouman Fattal

De première van Kruimels, een regie van Jouman Fattal onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht, vindt plaats op donderdag 12 oktober in Theater de Bordenhal in Maastricht. De tekst (Breadcrumbs) van Jennifer Haley, vertaald door Timen Jan Veenstra, wordt voor het eerst opgevoerd in de Nederlandse theaters. In Kruimels, een poëtische en intieme voorstelling, vinden een oudere vrouw die aan Alzheimer lijdt en een jongere vrouw elkaar in elkaars pijnlijke verleden. De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon. Kruimels is van 11 oktober tot en met 25 november 2023 te zien in de Nederlandse theaters

Regisseur Jouman Fattal: “Kruimels is een intrigerend stuk over de kracht van verhalen en de absurditeit van de geest, met twee geweldige vrouwen die aan elkaar gewaagd zijn. Ik werd verliefd op de droomwereld van Jennifer Haley. Een wereld die helemaal in lijn is met mijn eigen fascinatie voor het surrealisme en het onderzoek dat ik met die focus aan wil gaan met dit stuk. Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon schitteren in de hoofdrollen; ze dagen elkaar uit, zijn krachtig, kwetsbaar en nemen je helemaal mee in de belevings-wereld van deze twee vrouwen van verschillende generaties. Met Timen Jans poëtische vertaling, Sarahs prikkelende scenografie en Elisabeths gewaagde composities kijk ik ernaar uit deze droomwereld met het publiek te delen.”

 Kruimels

In Kruimels krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt. De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon.

Tournee

Kijk hier voor een actuele speellijst: https://www.toneelgroepmaastricht.nl/Kruimels

Scènebeelden en trailer

HR Scènebeelden, fotograaf Ben van Duin: https://we.tl/t-7yfgMVScv6

Trailer: https://we.tl/t-HZtMOjAafC

 

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur