NKC en BEAT Cycling Club slaan handen ineen tijdens het WK Gravel

03 OKT 2024 09:04 | NKC

Van 4 t/m 6 oktober 2024 vindt het WK Gravel plaats in Leuven. NKC, hét platform voor de Nederlandse camper community, is tijdens dit evenement aanwezig in samenwerking met BEAT Cycling Club en Campercontact. Deze samenwerking beoogt stimulering van duurzaam campergebruik in de wielersport.

Tijdens wielerevenementen worden vaak campers en teamwagens ingezet die nog op traditionele fossiele brandstoffen rijden. BEAT Cycling Club wil samen met NKC en Campercontact deze gewoonte doorbreken door op zoek te gaan naar duurzame alternatieven, zoals elektrisch camperen. De samenwerking richt zich op het vinden van oplossingen die de impact op het milieu verminderen, zonder in te leveren op comfort en mobiliteit.

Samenwerking NKC, BEAT en Campercontact: op weg naar elektrisch camperen

BEAT Cycling Club staat bekend om haar duurzame ambities en ziet elektrisch rijden als een belangrijke pijler voor de toekomst. NKC en Campercontact delen deze visie en willen, samen met BEAT, stappen zetten richting elektrisch campergebruik binnen de professionele wielersport.

“We zien een groeiende vraag naar elektrische campers en geloven dat dit een essentieel onderdeel zal worden van de toekomst van zowel camperaars als wielerploegen,” zegt Stan Stolwerk, directeur-bestuurder van NKC. “Samen met BEAT en Campercontact willen we deze uitdaging aangaan en mensen inspireren en enthousiasmeren dat duurzame mobiliteit mogelijk is, ook in de wereld van wielrennen.”.

Winnaars winactie

In samenwerking met BEAT Cycling Club biedt de NKC een bijzondere kans aan camperaars om het WK Gravel van dichtbij te beleven. Na een spannende winactie zijn drie prijswinnaars gekozen, die dit weekend afreizen naar Leuven om het evenement bij te wonen. De winnaars krijgen tijdens een exclusieve meet & greet de unieke gelegenheid om de renners van BEAT Cycling Club persoonlijk te ontmoeten en meer te weten te komen over hun visie op duurzaamheid in de wielersport.


Over NKC

NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) is met ca. 70.000 leden en een bereik van ca. 1 miljoen camperliefhebbers de grootste camper community van Europa en biedt camperaars advies, ondersteuning en inspiratie voor alles wat te maken heeft met het camperleven. De organisatie is een toonaangevende autoriteit op het gebied van camperreizen en zet zich in voor duurzaam kamperen, innovatie en een optimale dienstverlening voor haar leden. De dienstverlening bestaat onder andere uit: verzekeringen, (groeps)reizen, events, belangenbehartiging op het gebied van duurzaamheid, wet- en regelgeving en de ontwikkeling van camperplaatsen en camperstallingen.

Over BEAT Cycling Club - De grootste wielerclub van Nederland

BEAT Cycling Club is een duurzame, professionele wielerclub met een unieke naam, eigen clubkleuren en een sterke identiteit. Een club waar partners samen met ons kunnen bouwen, toegankelijk voor elke wielrenner, en waar elke renner, van amateur tot professional, het beste uit zichzelf kan halen. Dit is iets wat bij geen enkele andere professionele wielerploeg mogelijk is. In 2024 is BEAT Cycling Club uitgegroeid tot de grootste wielerclub van Nederland, met 1.500 clubleden en een Eerste Team van professionals actief op de weg, baan, gravel en strand.

Over Campercontact 

Campercontact biedt via een app en de website www.campercontact.com betrouwbare informatie over 50.000 camperplaatsen in 58 landen. De 1,5 miljoen gebruikers van Campercontact delen beoordelingen, foto's en nieuwe locaties met het platform, dat camperaars verbindt met camperplaatsen, servicepartners en andere B2B-bedrijven

Meer binnen de rubriek Sport