De kunstbeurs van het Noorden van 2024

15 JAN 2024 13:02 | InterEvent

Nooitgedacht, januari 2024 – Kunst aan het Hof, de kunstbeurs van het noorden, vindt dit voorjaar weer plaats op het Hof van Saksen. Deze boetiek kunstbeurs opent haar deuren voor de 3e editie van woensdag 20 t/m 24 maart aanstaande. De exposanten bestaan merendeels uit PAN deelnemers. In de Havezate van Hof van Saksen vindt deze intieme kunstbeurs plaats met een breed aanbod van kunst, antiek, juwelen & design.

Kunstliefhebbers & verzamelaars

De organisatoren en deelnemers van de tweede kunstbeurs Kunst aan het Hof zijn zeer tevreden over de aandacht en al het bezoek dat vorig jaar werd ontvangen. Naar deze derde editie wordt dan ook reikhalzend uitgekeken. Opvallend zijn de uitstekende verkopen, ook aan musea, zoals unieke art Deco stukken die in de collectie van het Drents Museum terecht zijn gekomen. Bovendien vond een paar duizend kunstliefhebbers en verzamelaars uit het hele land de weg naar Nooitgedacht. Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde ziet deze derde  editie met plezier tegemoet: "Dat bijna alle deelnemers van het eerste uur weer meedoen vind ik op zich al een succes."  Dit jaar zijn er ook enkele nieuwe deelnemers zoals galerie Fontana en Barometer & Klokken Specialist Gude & Meis beiden uit Amsterdam.

Kunst in het noorden

De authentieke Havezate, hoofdgebouw van Hof van Saksen, biedt wederom onderdak aan de intieme verkooptentoonstelling met voornamelijk PAN deelnemers. Een kleine 20 exposanten krijgen er alle ruimte om hun collectie te tonen in de lichte, gastvrije omgeving. Onder hen bevindt zich de nieuwkomer Galerie Fontana uit Amsterdam die het werk Floresta #10 uit de serie “Making Nature “van de conceptueel fotograaf Ruud van Empel meeneemt.                  

De zilverexpert van grote allure Jacob.J.Roosjen neemt een bijzonder zilveren Melkkan uit 1752 mee van Alger Mensma, werkzaam als zilversmid vanaf 1710. Uit het noorden een prachtig impressionistisch ‘gezicht op Hattem met koeien in de wei’ is te vinden bij galerie Hein Klaver van Jan Voerman senior, gedateerd 1885. Zeer toepasselijk bij Kunst aan het Hof. Stone Gallery uit Baarn presenteert een schijf van een meteoriet met edelstenen erin (Peridot).  4,5 miljard jaar oud uit de ruimte. Spectaculair! De Barometer- en klokken specialist Gude & Meis laten een kleine Bak Barometer zien uit de Louis XVI periode. Collectie Harms Rolde laat een paar marktfrisse stukken zien van Henk Helmantel.

Omgeving Havezate

Rondom de Havezate zijn prachtige tuinen aangelegd, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van vele gerenommeerde projecten zoals op de High Line in New York en, dichter bij huis, rondom Museum Voorlinden. Op het park staan vele sculpturen opgesteld waarlangs een speciale wandelroute leidt. Recent is er het monumentale beeld (20 meter hoog) ‘Trials of Gavin’ van Amerikaanse kunstenaar Jason Myers (*1972) geplaatst. Eerder trok het veel bekijks op verschillende Lowlands Festivals in Nederland en het centraal station in Zwolle.

Op en nabij Hof van Saksen in Nooitgedacht zijn diverse lunch- en dinermogelijkheden te vinden. Verder ligt in de nabije omgeving het Drents Museum in Assen (Partner van Kunst aan het Hof) waar de bijzondere tentoonstelling is van Antonio Lopez, meester in Spaans Realisme en op slechts 15 minuten rijden van de kunstbeurs) en het Groninger Museum (op slechts een half uur). Een bezoek aan het Drents museum is goed te combineren met een bezoek aan Kunst aan het Hof.

Voorlopige lijst exposanten Kunst aan het Hof

Gude & Meis antieke klokken | Kunsthandel Richard ter Borg | Douwes Fine Art | HA-Juweliers | Collectie Harms Rolde | Hein A.M. Klaver Kunsthandel | Heutink Ikonen | Remco van Leeuwen Antiquair | Galerie Lieve Hemel  | Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver | Galerie Fontana | Inter-Antiquariaat Mefferdt en De Jonge| Stone Gallery| Antes Art

Openingstijden & locatie

Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 20 t/m zondag 24 maart 2024.

De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats dag gasten).

Openbaar vervoer

Vanaf Station Assen bus 24 richting Stadskanaal en uitstappen bij halte Veldweg in Nooitgedacht.

Entree

Kaarten met korting zijn te bestellen via https://kunstaanhethof.nl/.

Organisatie

De organisatie van deze beurs is in handen van Johan & Edith Rissik van InterEvent.

Volg #KunstaanhetHof ook op Facebook en Instagram. www.kunstaanhethof.nl

Floresta #10, 2023, 105 x 150 cm, edition of 7,Archival Pigment print mounted to dibond and  framed with art glass. Courtesy Galerie Fontana

Schijf van een Meteoriet met edelstenen (Peridot). 4.5 miljard jaar oud uit de ruimte. Stone Gallery

“Gezicht  op Hattem met koeien in de wei”. Jan Voerman senior 1885. Kunsthandel Hein Klaver

Bakbarometer Louis XVI Amsterdam Gude & Meis

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur