Super Ninja neemt Waspinator over

26 MRT 2024 10:42 | Super Ninja

Gouda, 26 maart 2024 – Super Ninja, een Nederlandse scale-up die duurzame producten tegen ongedierte ontwikkelt en afgelopen jaar is uitgeroepen tot het snelst groeiende e-commerce bedrijf van Nederland, heeft eerder dit jaar Waspinator Limited uit Engeland overgenomen. 

Waspinator Limited is het bedrijf achter de Waspinator, een innovatief en gifvrij product tegen wespen. De Waspinator jaagt wespen weg door een wespennest na te bootsen.

Dit is de eerste internationale acquisitie voor Super Ninja.

Belangrijkste punten van de overname:

  • De Waspinator vormt een aanvulling op Super Ninja's bestaande portfolio van duurzame oplossingen tegen ongedierte. Hierdoor biedt Super Ninja nu ook een duurzaam product tegen wespen
  • Met de acquisitie versterkt Super Ninja haar positie in het Verenigd Koninkrijk.
  • Dankzij Super Ninja's wereldwijde distributienetwerk komt Waspinator nu ook buiten het Verenigd Koninkrijk te koop.
  • Het gecombineerde bedrijf profiteert van gedeelde expertise om ongedierte zonder gif te bestrijden.

“We zijn verheugd Waspinator te verwelkomen in de Super Ninja-familie”, aldus Joost van Vollenhoven, CEO van Super Ninja. “Richard Piddocke, de oprichter van Waspinator, heeft een opmerkelijk bedrijf opgebouwd met een effectieve en milieuvriendelijke oplossing tegen wespen. We zijn enthousiast om de expertise en marktpositie van Waspinator te gebruiken om onze leidende positie als leverancier van duurzame oplossingen voor ongediertebestrijding verder te versterken.”

Piddocke, die na de overname met pensioen gaat nadat hij Waspinator meer dan 15 jaar heeft geleid, is enthousiast over de verkoop. “Ik ben ervan overtuigd dat Super Ninja de juiste partner is voor Waspinator”, aldus Piddocke. “Hun sterke toewijding aan duurzaamheid sluit perfect aan bij de waarden van Waspinator.”

“We zijn gecommitteerd om meer duurzame oplossingen tegen ongedierte te ontwikkelen”, aldus van Vollenhoven. “We geloven dat het stoppen met gif de enige manier is om de categorie ongediertebestrijding te verduurzamen en op lange termijn bestaansrecht te geven. Waspinator past perfect bij deze visie.”

Over Waspinator

De originele Waspinator werd 15 jaar geleden uitgevonden door Richard Piddocke, die zich liet inspireren door zijn eigen ervaringen met wespen. De Waspinator maakt gebruik van het territoriuminstinct van wespen. Wespen zijn territoriaal en zullen hun nest agressief verdedigen tegen indringers. De Waspinator bootst het uiterlijk van een vijandelijk wespennest na, waardoor wespen uit de buurt blijven: ze willen niet het risico lopen om aangevallen te worden. Dit werkt zowel in het voorjaar wanneer de koninginnen op zoek gaan naar een plek om een nieuw nest te bouwen, als in het najaar wanneer wespen uitvliegen en veel overlast veroorzaken. Het product is te zien geweest op tv-programma's als This Morning's TV en BBC Gardeners' World. Waspinator is gevestigd in Ilkley, Yorkshire (UK).

www.waspinator.co.uk

Over Super Ninja

Super Ninja (handelsnaam van Fruit Fly Ninja B.V., met kantoren in Gouda en Wageningen, opgericht in 2017) is een sterk groeiende leverancier van duurzame oplossingen tegen ongedierte. De producten worden wereldwijd verkocht via online kanalen zoals Bol en Amazon en in Engeland, Duitsland en Nederland ook via fysieke retail zoals supermarkten en tuincentra. In Nederland zijn Albert Heijn en Jumbo de grootste afnemers.

Het paradepaardje van Super Ninja is de Fruit Fly Ninja, een niet-giftige fruitvliegenval die de geur van rottend fruit nabootst om fruitvliegen te vangen. Deze Nederlandse uitvinding is een van de best verkopende producten tegen ongedierte in Europa, mede door de overlast van fruitvliegen als gevolg van het warmere klimaat.

Super Ninja was in 2023 onder andere de winnaar van de Shopping Award voor het snelst groeiende e-commercebedrijf van Nederland.

www.superninja.eco

De productontwikkeling van Waspinator zal worden voortgezet door het R&D-kantoor van Super Ninja op de campus van Wageningen University. Vlot B.V., de huidige distributeur van Super Ninja voor tuincentra in Nederland, zal ook de Waspinator in dit kanaal gaan distribueren.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen