4 juli: de Lelystadse Race tegen Eenzaamheid bij Kartcentrum Lelystad

10 JUN 2024 09:30 | Stichting VanHarte | Resto VanHarte

Resto VanHarte Lelystad en Kartcentrum Lelystad organiseren op 4 juli 2024 van 16.00 uur tot 19.00 uur de Lelystadse Race tegen Eenzaamheid. Maximaal 25 (bedrijven)teams van 2 - 4 personen) rijden een circa 1,5 uur durende  kartrace, met drankjes en een lekkere BBQ tussendoor. Met deze race vragen beide organisaties aandacht voor eenzaamheid onder Lelystedelingen. De opbrengst van de race komt ten goede aan sociaal restaurant Resto VanHarte.

Resto VanHarte, lid van de coalitie ‘Een tegen Eenzaamheid’ en vertegenwoordigd in de Ronde tafel Eenzaamheid, opent elke dinsdag haar deuren voor gemiddeld zestig tot zeventig Lelystedelingen met een klein netwerk. Ontmoeting staat hierbij voorop. Lekker samen eten, contacten leggen en ook meekrijgen wat er zoal in Lelystad te doen is.

“Het zijn hele gezellige diners waarbij iedereen van harte welkom is. Je schuift aan, ontmoet anderen en je bent echt een avondje uit. En dat voor weinig geld. Helaas voelen veel Lelystedelingen zich nog eenzaam (ruim 45%), dus wij zijn er graag om mensen bij elkaar te brengen. Resto VanHarte heeft een team van 24 vrijwilligers dat zich liefdevol inzet voor de gasten en hen een warm welkom en een gezellige avond bezorgen”, zegt Manon Geerlings, manager van Resto VanHarte Lelystad.

Kartcentrum Lelystad, partner van Resto VanHarte, is al jaren maatschappelijk betrokken bij het restaurant. “Ik vind het belangrijk dat wij als kartbaan lokale goede doelen ondersteunen die direct impact maken. Resto VanHarte is zo’n initiatief. Wij zijn er als kartbaan trots op dat wij dit goede doel mogen ondersteunen, zowel met dit nieuwe initiatief als met bijvoorbeeld onze statiegeldactie”, zegt Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad.

Met de opbrengst van de Lelystadse Race tegen Eenzaamheid kan het sociaal restaurant nog meer ontmoetingen mogelijk maken.

Bedrijven en particulieren kunnen zich vóór 25 juni a.s. met hun team (2 - 4 personen) opgeven voor deze race via m.geerlings@restovanharte.nl of info@kartcentrumlelystad.nl, of telefonisch bij Manon Geerlings, tel. 06-18345281. De kosten voor deelname aan de race bedragen € 300,-- per team, inclusief het racen, consumpties, BBQ en een hoop gezelligheid. Meer informatie over Resto VanHarte is te vinden via www.restovanharte.nl en www.kartcentrumlelystad.nl

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is dé ontmoetingsplek voor mensen die op zoek zijn naar verbinding. Eenzaamheid kan ons allemaal treffen, maar bij Resto VanHarte vinden buurtbewoners een warm welkom en een gezonde, verse driegangenmaaltijd voor maximaal acht euro. Bereid en geserveerd door vrijwilligers uit de buurt. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen