Gooische veilingmeester nieuw gezicht “Van onschatbare waarde”

29 AUG 2024 09:12 | Van Zadelhoff

Hilversum - Vanaf 4 september wordt om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 het nieuwe seizoen van 'Van onschatbare waarde' uitgezonden met Ronald van Zadelhoff als nieuw gezicht. In het televisieprogramma krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle bezittingen de kans om hun object te verkopen op Paleis Soestdijk. Vier kamers en vier kansen om tot een deal te komen bij één van de experts. 

Van Zadelhoff is een gerenommeerde naam in het Nederlandse veilingwezen. Het Hilversumse veilinghuis wordt generatie op generatie geleid door enthousiaste nazaten. De aanwinsten die Van Zadelhoff tijdens het televisieseizoen zal verwerven, zullen deel uitmaken van de vaste collectie, die hij samen met zijn echtgenote en jongste dochter beheert.

Foto bron: Elvin Boer en Omroep MAX

Hoeveel aanwinsten dit precies zullen zijn, zal afhangen van de onderhandelingen in de kamers. In het programma ontvangen de experts verkopers in hun eigen kamer, de verkoper accepteert het bod óf kiest ervoor om door te gaan naar de volgende kamer. Slim onderhandelen is dus een vereiste; eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd is er geen weg meer terug. De eerste verkoper van dit seizoen is Philo. En zij komt langs met een schilderij van één van de bekendste schilders van ons land: een Karel Appel uit 1943.

Zal Van Zadelhoff er als nieuw gezicht in slagen dit topstuk op de kop te tikken? Of gaat het met één van de andere experts mee naar huis? Naast Van Zadelhoff zullen in dit seizoen Arnold Wegh, Bas Jonker, Bianca Fröhlich en de broers Sebastiaan en Roeland Kramer weer van de partij zijn.

Ter gelegenheid van het televisieprogramma heeft Van Zadelhoff een deel van de collectie ondergebracht in een nieuwe tentoonstellingsruimte, die op afspraak te bezoeken is. Tijdens de kijkdagen van de Kunst & Antiekveiling van september zijn de deuren van de collectie op zaterdag 14 en zondag 15 september geopend tussen 10.00 – 17.00 uur.

Het aanbod uit de septemberveiling zal ook te zien zijn. De kavels bestaan uit beeldende en decoratieve kunst, waaronder schilderijen en sculpturen van bekende meesters (o.a. Charles Leickert, J.H.B. Koekkoek, Willem Bodeman, Albertus Verhoesen, Louis Meijer, Albertus Herman Bogman, Louis Apol, Karel Appel, Lucebert), antiek meubilair, design, uurwerken, porselein, goud, zilver en juwelen.

Vooral bijzonder is de zeldzame collectie die vanuit Londen is gekomen met ruim zestig originele schilderijen, schetsen, studies, tekeningen en grafische ontwerpen van Henri Pieck. We kennen Henri natuurlijk als de tweelingbroer van de bekende kunstenaar Anton Pieck, van wie ook een aantal werken in de veiling is opgenomen, afkomstig uit dezelfde collectie.

Van Onschatbare Waarde

Vanaf woensdag 4 september

Om 20.30 uur bij MAX op NPO 1

Presentatie: Dionne Stax

Kijkdagen Kunst & Antiekveiling 

Zaterdag 14 en zondag 15 september

10.00 – 17.00 uur

Nieuwe Havenweg 53a, 1216BL, Hilversum

www.vanzadelhoff.nl

 

Meer binnen de rubriek Entertainment