Nederlandse consument gaat voor Black Friday

18 OKT 2021 08:30 | MSI Consultants

Meerderheid Nederlanders staat open voor Black Friday reclame

Uit onderzoek van MSI Consultants blijkt dat Nederlanders open staan voor Black Friday reclame. Sterker nog één op de vier gaat actief op zoek naar aanbiedingen. Het consultancybureau deed begin oktober onderzoek onder ruim 1.500 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder.

Inmiddels is 84% bekend met Black Friday. De helft van Nederland heeft een positief gevoel over Black Friday, omdat men producten kan kopen met een leuke korting. De perceptie is dat er tijdens Black Friday goede kortingen zijn, maar je moet er naar op zoek.

De positieve houding ten opzichte van Black Friday verklaart waarom de consument open staat voor Black Friday reclame (58%) en sterker nog, 27% gaat er actief naar op zoek. Voor de oriëntatie op de aanbiedingen zijn de online middelen veel populairder dan de offline middelen. De winkelvloer is een offline kanaal dat wel relatief veel wordt genoemd. Bijna de helft (46%) gaat minstens één week voor Black Friday al op zoek naar aanbiedingen.

In totaal heeft 73% plannen om tijdens Black Friday aankopen te doen, 12% weet het niet en is dus mogelijk nog te verleiden. Dit maakt het potentieel 85%. Van de groep met aankoopplannen, is ruim de helft van plan om iets te kopen maar weet nog niet wat. Als de aanbieding goed genoeg is dan wil men wel overgaan tot een aankoop.

Meer binnen de rubriek Entertainment