Groeiende kenniskloof door sterke opkomst AI en ChatGPT

17 MEI 2023 14:06 | Skillstown

Opleiders, bedrijfsleven en non-profit sector bundelen krachten in Summer Academy

EINDHOVEN, 17 mei 2023 – ChatGPT en andere toegankelijke toepassingen van artificiële intelligentie (AI) dringen op allerlei manieren ons leven binnen. De gevolgen - én mogelijke gevaren - voor burgers en professionals zijn onvoorspelbaar en daarom neemt de roep om regulering toe. Om de ontstane kenniskloof te overbruggen, neemt online opleider SkillsTown samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de non-profit sector het initiatief voor een AI & ChatGPT Summer Academy

Eind maart waarschuwden 1.100 experts, academici en tech-ondernemers zoals Elon Musk en Steve Wozniak in een open brief voor de razendsnelle ontwikkelingen en vroegen zij om een tijdelijke stop op nieuwe AI-ontwikkelingen.

Naar aanleiding van een AI-rapport van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid pleit de overheid voor ‘de ontwikkeling van AI-wijsheid bij het brede publiek’. Terwijl de mogelijkheden van AI exponentieel toenemen, groeit ook de kenniskloof tussen early adopters en professionals in allerlei beroepsgroepen die de gevolgen van de AI-revolutie nu al ondervinden.

Zorgen dat niemand achterblijft

Mede geïnspireerd door de dringende oproep van CNV-voorzitter Piet Fortuin (‘Hoe voorkomen we dat technologie straks de baas is over ons werken en denken?’), vormt dit de aanleiding voor de krachtenbundeling van opleiders, profit- en non-profit organisaties voor het lanceren van de AI & ChatGPT Summer Academy, het grootste online AI-evenement in de Benelux. "AI is geen sciencefiction meer, het is realiteit en het verovert nu razendsnel de werkvloer,” aldus Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown, een van de drijvende krachten achter het initiatief. “Het is onze taak om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft in deze transitie." 

Technologische revolutie

Met de AI & ChatGPT Summer Academy krijgen deelnemers de kans om de toekomst vorm te geven. Meer dan 50 sprekers en experts, van visionaire wetenschappers tot vooruitstrevende ondernemers, delen diepgaande inzichten en praktische tips over de huidige en toekomstige toepassingen van AI, evenals de mogelijke risico's. De Summer Academy is niet alleen een kans om te leren, het is ook een uitnodiging om deel uit te maken van de grootste technologische revolutie van deze tijd. 

Meer informatie: www.skillstown.nl/ai

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media