Uitzendbureau Unique helpt coronacrisis-flexwerkers aan vervolgbaan
Het uitzendbureau begeleidt de naadloze overgang van een tijdelijke baan bij GGD naar een nieuwe functie voor zo’n 10.0000 medewerkers.
Met de dalende coronacijfers en het versoepelen van de maatregelen, kan de samenleving voorzichtig weer terug naar het oude, vertrouwde leven. Daarmee loopt een lang en intens wervingsproject voor de GGD langzaam terug. Het afschalen van het aantal benodigde GGD-medewerkers heeft echter een keerzijde: voor zo’n 10.000 medewerkers staat hun baan in de teststraat, het callcenter of de vaccinatielocatie op de tocht. Het merendeel van de GGD-medewerkers kan niet vast in dienst worden genomen wanneer het vaccinatieprogramma is afgerond. Dat brengt voor veel van deze flexwerkers een hoop onzekerheid met zich mee. En roept vragen op als, wanneer loopt de opdracht af en wanneer start je met de oriëntatie naar een volgende baan. Unique wil deze onzekerheid bij flexmedewerkers wegnemen en biedt hen daarom een begeleidend traject, zodat zij deze belangrijke laatste fase bij de GGD af kunnen maken en daarna direct door kunnen stomen naar een volgende baan.
Door de onzekerheid en niet exact te weten wanneer hun opdracht bij de GGD afloopt, zoeken flexmedewerkers vroegtijdig naar nieuw werk. Maar om het vaccinatieprogramma volledig en goed te kunnen afronden, is de rol van deze medewerkers nog steeds heel belangrijk. Er worden dan ook nog steeds vaccineerders geworven. Om te voorkomen dat het terugdringen van corona in deze laatste fase stagneert door een te kort aan GGD personeel, schiet Unique te hulp. In totaal werken er zo’n 10.000 mensen via RGF Staffing the Netherlands, het moederbedrijf van o.a. Unique, bij de GGD. Zij voelen het als hun plicht om ervoor te zorgen dat het project van nationaal belang bij de GGD goed wordt afgerond en tegelijkertijd alle flexmedewerkers te helpen met een naadloze overgang naar een volgende baan zodra hun opdracht bij de GGD eindigt. Daarom gaan zij de flexmedewerkers zeer actief bijstaan in het zoeken van een vervolgbaan en voorkomen dat zij enige tijd werkeloos zullen zijn.
Grote belangstelling
Ruim 80% van de flexmedewerkers die momenteel via Unique een functie bekleden bij de GGD heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het begeleidende traject van Unique. Niet alleen de flexmedewerkers staan te popelen om hulp. Ook vanuit het bedrijfsleven wordt grote interesse getoond in de uitstromende GGD populatie. Grote organisaties in de sectoren banken & verzekeringen, overheid en gemeentelijke instanties hebben aangegeven dat de GGD medewerkers na hun opdracht daar van harte welkom zijn om bij hen aan de slag te gaan. Samen schakelen de partijen over een mogelijke eind- en startdatum, zodat dit naadloos op elkaar aansluit. Zo komen de flexmedewerkers geen moment zonder werk te zitten en kan het afschalen bij de GGD in het juiste tempo verlopen.
Duurzame inzetbaarheid
Nadat de medewerkers een nieuwe werkgever hebben gevonden, blijft Unique haar flexmedewerkers ondersteunen. Het uitzendbureau blijft trouw aan haar motto ‘Unique kijkt verder’ en zet zich in voor duurzame inzetbaarheid. Er wordt goed voor de flexmedewerkers gezorgd en hard gewerkt aan hun toekomst, zodat zij hun talenten optimaal kunnen benutten en verder kunnen ontwikkelen. Daarbij wordt ook gekeken naar de ervaring die zij in de zorg hebben opgedaan, en of zij in deze sector werkzaam willen blijven.
“Deze groep flexmedewerkers heeft zich met hart en ziel ingezet voor het maatschappelijk belang. De kennis en ervaring die zij hebben opgedaan is zo belangrijk en waardevol. Velen hebben ontdekt dat zij het leuk vinden om in de zorg te werken en willen hier graag in door. Voor hen gaan we alles op alles zetten om dit mogelijk te maken.” vertelt Marion van Happen, COO bij RGF Staffing the Netherlands, het moederbedrijf van Unique.
Carmen Meertens, Operational Director bij Unique GGD, vult aan: “Wij zijn onze flexmedewerkers ontzettend dankbaar voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Zij hebben onbaatzuchtig gehandeld, zodat de samenleving het virus onder controle kon krijgen. Met dit ondersteunende traject hopen we kopzorgen bij onze flexmedewerkers weg te nemen en hen te kunnen begeleiden naar een spannende vervolgstap in hun carrière.”