Geboortebos Waalbos geeft nog meer kindjes een groene start

30 NOV 2022 13:24 | Stichting Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 7 december 2022 worden om 13:15 uur in het Geboortebos Waalbos in gemeente Ridderkerk voor de tweede keer Geboortebomen geplant. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en aan een gezonde leefomgeving. Geboortebomen zijn daarmee een geschenk voor het kindje én voor Moeder Aarde. 

Zelf een Geboorteboom planten

Met de Geboortebossen bieden Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Stichting Nationale Boomfeestdag verzorgt de aanvraag voor Geboortebomen en organiseert de feestelijke plantdagen. Het initiatief van de Geboortebossen sluit naadloos aan bij het motto van de Stichting: ieder kind een boom. Op de websites geboortebos.nl kan je een Geboorteboom bestellen. Voor de plantdag van 7 december kon dat tot 25 november. Uniek aan het concept is dat de koper zelf met het gezin de boom en een aantal struiken tijdens de plantdag mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en de naam en geboortedatum van het kindje zijn via een in het bos te scannen QR-code op geboortebos.nl terug te vinden. De Geboortebomen worden onderdeel van een nieuw bos. Na verloop van tijd zijn de individuele bomen niet meer herkenbaar en gaan alle bomen (en struiken) op in een schitterend Geboortebos. 

Groene gezonde wereld

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Samen hebben ze in Nederland al meerdere Geboortebossen aangelegd. Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit realiseert Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer Geboortebossen. Zo wil het Ministerie van LNV nog meer kinderen en hun (groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact brengen met de natuur en hen de waarde van bomen laten beleven.

Waalbos

Het jonge Waalbos van 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Het Waalbos ligt op IJsselmonde. Dit eiland wordt omzoomd door de Nieuwe en de Oude Maas bij Rotterdam. In de directe omgeving is in de afgelopen 25 jaar veel nieuw groen aangelegd, waar planten, dieren en mensen van profiteren. Zo kun je hier grote bonte spechten, buizerds, eenden, ijsvogels en Schotse hooglanders tegenkomen. Het is een gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Locatie Waalbos: Parkeerterrein aan de Langeweg in Ridderkerk (coördinaten: 51.844913, 4.579101) Aanvang: 13:15 uur Voor aanvullende informatie, downloadable fotomateriaal en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met: Stichting Nationale Boomfeestdag Marleen van den Ham info@boomfeestdag.nl 0629578849 Royal Promotions B.V. | Marco de Koning Telefoon: +31 (0) 30 820 01 20 | mail: marco@royalpromotions.nl mobiel: +31 (0) 6 24 24 15 10 | www.royalpromotions.nl

Meer binnen deze rubriek