ChatWorks en Innomads gaan nijpend personeelsprobleem middels AI oplossen

19 SEP 2024 13:47 | ChatWorks

Denekamp, 18 september 2024 - De tekorten op de Twentse arbeidsmarkt vormen een groeiend probleem voor veel bedrijven in de regio. ChatWorks, een AI-onderneming uit Denekamp, en Innomads, een Digital Marketingbureau met locaties in Agelo, Enschede en Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om met behulp van AI-automatisering bedrijven te helpen met minder personeel toch hun processen efficiënt te laten verlopen. Deze samenwerking tussen ChatWorks, opgericht door Tijn Meijerink en Twan van der Heijden, en Innomads, onder leiding van Joost Lansink, biedt een oplossing voor het nijpende tekort aan personeel in Twente.

Innovatieve AI-oplossingen voor een krappe arbeidsmarkt

In plaats van de focus te leggen op het oplossen van de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, richten ChatWorks en Innomads zich op het efficiënter maken van bedrijfsprocessen door middel van AI. Deze automatiseringstrajecten zorgen ervoor dat bedrijven minder afhankelijk zijn van personeel dat momenteel moeilijk te vinden is.

Tijn Meijerink, mede-oprichter van ChatWorks, benadrukt het belang van deze samenwerking: “De huidige arbeidsmarkt in Twente is erg krap, vooral in de sectoren Zorg, Productie, Technologie en ICT. Onze AI-oplossingen helpen bedrijven om hun processen te automatiseren, waardoor ze minder personeel nodig hebben en toch hun productiviteit kunnen verhogen. We beginnen in Twente maar willen snel stappen gaan zetten richting een landelijke operatie. We denken zeker 20% tijdsbesparing te kunnen behalen op veel werkvloeren.”

Joost Lansink, oprichter van Innomads, vult aan: “Het tekort aan gekwalificeerd personeel dwingt bedrijven om anders te denken. "Dankzij AI-technologie kunnen we veel handmatige en repetitieve taken automatiseren, wat niet alleen de werkdruk verlaagt maar ook de afhankelijkheid van moeilijk te vinden personeel aanzienlijk vermindert.”

Simme technologie voor toekomstbestendige bedrijven

De AI-oplossingen die door ChatWorks en Innomads worden ontwikkeld, helpen bedrijven om processen te stroomlijnen, repetitieve taken te automatiseren en de productiviteit te verhogen zonder dat er extra mensen nodig zijn. Dit is vooral een uitkomst in sectoren waar het personeelsaanbod momenteel erg beperkt is. Dankzij deze innovatieve technologie kunnen bedrijven niet alleen overleven in een krappe arbeidsmarkt, maar ook groeien.

Over ChatWorks

ChatWorks is een AI-onderneming uit Denekamp, opgericht door Tijn Meijerink en Twan van der Heijden. Het bedrijf biedt op maat gemaakte AI-oplossingen die bedrijfsprocessen efficiënter maken door middel van automatisering en slimme technologie.

Over Innomads

Innomads, geleid door Joost Lansink, is een Digital Performance Marketing Bureau dat zich richt op digitale advertenties voor bedrijven in binnen- en buitenland. Door middel van AI en andere geavanceerde technologieën helpt Innomads bedrijven toekomstbestendig te worden.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen