'Consumenten moeten alert zijn op kopen van producten buiten de EU'

18 MRT 2024 09:05 | Waarzitwatin

Het is onduidelijk hoe een weekmaker die in Europa verboden is, in de lichamen van onderzochte Duitse volwassenen en kinderen terecht is gekomen. Voor producten die van buiten de Europese Unie komen, bestaat de kans dat deze niet aan de Europese wetgeving voldoen. Het is altijd goed om op te letten en na te gaan bij wie je iets koopt.

Producten die Europese webwinkels aanbieden zijn meestal voor de Europese markt gemaakt en voldoen aan de Europese wetgeving. Voor producten die bij webwinkels van buiten de Europese Unie zijn besteld, bestaat de kans dat ze niet voldoen aan de Europese wetgeving. Let ook op bij webwinkels die werken met dropshipping. Deze webwinkels plaatsen je bestelling bij een leverancier buiten de EU. Deze leverancier stuurt het product dan naar je op. Hierdoor kan de webwinkel niet de kwaliteit van het product controleren. Het is verstandig altijd zelf goed na te gaan of een webwinkel met dropshipping werkt.

Let op bij online bestellen bij wie je iets koopt. Voor producten die bij webshops buiten de Europese Unie en bij dropshippers worden gekocht is er een kans dat deze niet aan de Europese wetgeving voldoen.

 

Noot voor redactie: Op de website waarzitwatin.nl geven we je informatie over Europese wetgeving van chemische stoffen in alledaagse producten.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws