OnlyHuman lanceert The Switch - een exclusief training on-the-job programma

18 OKT 2023 16:32 | OnlyHuman

Den Haag, 18 oktober 2023 - OnlyHuman, een vooraanstaand detacherings- en recruitmentbureau gespecialiseerd in communicatie- en marketingprofessionals voor de publieke sector, kondigt met trots de lancering aan van 'The Switch,' een exclusief trainingsprogramma in samenwerking met Mister Wolf. Dit innovatieve programma is speciaal ontwikkeld voor professionals die een carrière bij de Rijksoverheid overwegen.

Een uniek programma voor medior communicatieadviseurs

Anders dan conventionele traineeships, is The Switch ontworpen voor medior communicatieadviseurs uit het bedrijfsleven die via een overstap naar de Rijksoverheid maatschappelijke impact willen maken. Het programma stelt hen in staat om in korte tijd diepgaande kennis op te doen over het Nederlandse (overheids)bestuur, waarbij deelnemers in contact komen met vooraanstaande experts uit het veld. Deelnemers verwerven tijdens het programma inzicht in complexe overheidsvraagstukken én de praktische ervaring om deze aan te pakken.

Een duik in de wereld van overheidscommunicatie

The Switch biedt deelnemers de mogelijkheid om zich binnen korte tijd onder te dompelen in het landschap van overheidscommunicatie. Mister Wolf, een collectief bestaande uit vijf communicatiestrategen uit de top van de (Rijks)overheid, fungeert als gids in dit avontuur. Zij begeleiden de deelnemers met behulp van een coaching systeem en intensieve trainingsdagen. Deelnemers krijgen op die manier de kans om te sparren met experts en strategische vraagstukken uit de praktijk aan te pakken.

Niet zomaar een nieuwe baan

“The Switch gaat over meer dan alleen een nieuwe baan aannemen; het is een keuze voor een betekenisvolle carrière.” Aldus Tanja van Dijk, partner bij Mister Wolf. OnlyHuman en Mister Wolf geloven dat professionals uit het bedrijfsleven, met hun ervaring, een positieve impact kunnen maken door te werken aan cruciale maatschappelijke kwesties. Pieter Ton, tevens partner bij Mister Wolf, benadrukt de waarde van The Switch: "Het is geen gewone baan; het is een toewijding aan jezelf, de toekomst en het maatschappelijk welzijn. Een prachtige keuze, als je het mij vraagt."

Een pilot met toekomstambitie

Dit jaar dient The Switch als een pilotproject, waarbij vijf medior communicatieadviseurs worden voorbereid op een baan bij de overheid. Martin Staats, Algemeen Directeur van OnlyHuman, benadrukt de toekomstambitie van het programma: “In de huidige arbeidsmarkt, waarin talent schaars is, is innovatie essentieel. OnlyHuman blijft daarom – ook als onderdeel van onze afspraken daarover met de Rijksoverheid – nieuwe wegen verkennen om professionals op een unieke manier te ondersteunen. The Switch is een voorbeeld hoe we blijven investeren in nieuwe benaderingen om de beste talenten aan te trekken en hen voor te bereiden op uitdagende rollen bij de Rijksoverheid. We kijken ernaar uit om dit initiatief de komende jaren verder uit te breiden.”

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen