€ 1.263.445 opgehaald bij dertiende editie 24-uurse HomeSport Events

29 JUN 2024 13:38 | Ronald McDonald Kinderfonds

€ 1.263.445 opgehaald bij dertiende editie 24-uurse HomeSport Events  

  

Opbrengst bestemd voor families met een ziek kind in Ronald McDonald Huizen  

  

€ 1.263.445 is dit jaar de opbrengst van de dertiende editie HomeSport Events, hét sportevenement van Ronald McDonald Kinderfonds. Het bedrag werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de start van het sportevenement bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. Na de onthulling vertrokken de 1.150 sportievelingen. Op de racefiets, hardlopend en wandelend leggen zij in 24 uur honderden kilometers af. Het bedrag komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.  

  

Vanmiddag om 13.00 uur is het startschot gegeven door Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. Samen met Wethouder Bob Roelofs, Managing Director McDonalds Nederland Annemarie Swijtink, directeur NOC*NSF Marc van den Tweel en directeur van het Kinderfonds, Renate Westerlaken-Loos werden de sportievelingen op een prachtige manier toegesproken en uitgezwaaid. De HomeSporters gaan in teamverband vervolgens 500 kilometer wielrennen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. Dag en nacht, dwars door Nederland. Allemaal voor dat ene doel: families met een ziek kind dicht bij elkaar brengen.   

Teams:  

In 2024 staan 87 teams aan de start: 30 fietsteams (HomeRide), 23 hardloopteams (HomeRun) en 34 wandelteams (HomeWalk). Het gaat om bedrijventeams, bestaande uit collega’s die samen de uitdaging aangaan, bijvoorbeeld omdat ze sponsor zijn van het Kinderfonds. Maar er zijn ook teams die zelf ervaring hebben met een Ronald McDonald Huis, omdat hun kind ziek is (geweest), en met hun deelname iets terug willen doen, en teams bestaande uit vrijwilligers die werkzaam zijn bij een Huis, Huiskamer of vakantiehuis.  

Dwars door Nederland  

De wielren-, hardloop- en wandelroutes leiden door heel Nederland: van Arnhem tot Eindhoven, Utrecht, Deventer en Apeldoorn. Daarbij passeren de sporters diverse Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Onderweg vinden ze rustpunten om even bij te komen en op te laden voor de volgende etappes. Op zondag 30 juni worden alle sporters op Papendal in Arnhem feestelijk onthaald.   

  

Samen maken jullie het verschil 

Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Kinderfonds, is ontzettend blij met het resultaat. “Elk jaar is de inzet van alle sporters, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen weer zó indrukwekkend. Zij hebben zoveel gegeven om dit weekend tot een succes te maken. Onze dank gaat uit naar hen, en naar alle donateurs natuurlijk. Samen maken zij écht het verschil voor families met een ziek kind.” 

  

Doneer of kom langs   

In totaal hebben de HomeSporters al € 1.263.445 opgehaald. De teller loopt nog het hele weekend door. Ook doneren? Ga naar homesportevents.nl.   

Of kom vandaag of morgen, bij een van de cheerpoints onderweg, de sportievelingen toejuichen.   

Meer weten over HomeSport Events? Ga naarhomesportevents.nl .  

Kijk hier de aftermovie van 2023: https://www.youtube.com/watch?v=81U2nClzwCc

Over HomeSport Events 

HomeSport Events is het fondsenwervende sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2024 wordt het evenement voor de dertiende keer georganiseerd in het weekend van 29 en 30 juni. Met een zelfgekozen team fietsen deelnemers 500 kilometer, lopen ze 240 kilometer hard of wandelen ze 120 kilometer. In estafettevorm. Door heel Nederland. Dag en nacht. 24 uur lang. Ieder team haalt minimaal € 7.000 op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Zo zorgen de deelnemers er samen voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd dichtbij hebben. 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen